Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

NOVI SEAT LEON CUPRA

Večja moč in boljša zmogljivost

01.12.2017

Martorell (Španija), 5. 12. 2016. - Leon CUPRA je vselej izstopal zaradi zmogljivosti in dodatkov, ne smemo pa pozabiti niti na njegov dizajn ter odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Vse te značilnosti smo zdaj še dodelali, da bi izboljšali že tako uspešen model.

Tako kot velja tudi za druge v novi ponudbi modelov SEAT Leon, lahko zdaj novi SEAT Leon CUPRA naročite z najnovejšimi tehnologijami in funkcionalnostmi. Zaradi uporabe najnaprednejše tehnologije na področju varnosti, udobja in povezljivosti vam novi Leon CUPRA nudi čisto vse: moč, osupljivo vozno izkušnjo ter najvarnejšo, najzanesljivejšo, najnaprednejšo in najbolj funkcionalno tehnologijo. Novi Leon CUPRA vključuje asistenčne sisteme, kot so sistem za pomoč pri zastojih (Traffic Jam Assist), asistenca za ohranjanje smeri (Lane Assist), tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) in sistem za zaščito pešcev. Poleg tega vključuje tudi električno parkirno zavoro ter sistem za dostop in zagon brez ključa. Novi Media System Plus z 8-palčnim zaslonom je vrhunec sistema Infotainment nove generacije. Connectivity Box v sredinski konzoli Leona CUPRA prvič vključuje brezžični polnilnik mobilnih telefonov in antenski ojačevalnik signala GSM za uporabo na območjih s slabšo pokritostjo.

Z 2,0-litrskim motorjem TSI s 300 konjskimi močmi novi Leon CUPRA ni le vrhunski model, temveč tudi najmočnejši model v seriji podjetja SEAT. Številke, ki pričajo o dosežku moči motorja, je treba posebej izpostaviti. Motor je za 10 konjskih moči močnejši kot prej (moč se je povečala z 290 na 300), toda še pomembnejše je, da se je največji navor povečal s 350 Nm na 380 Nm. Največji navor je na voljo pri neverjetno širokem razponu vrtljajev: od 1800 do 5500 vrtljajev na minuto. Zaradi tako širokega razpona je odziv prepričljiv in močan; motor lahko komajda teče ali pa doseže maksimalno vrednost na merilniku vrtljajev.

Da bi kar najbolje izkoristil ta izjemni motor, Leon CUPRA kot standard vključuje tudi dinamično uravnavanje podvozja (DCC), progresivno krmiljenje in samodejno elektronsko zaporo diferenciala. Dinamične značilnosti CUPRE je mogoče voznikovim željam prilagoditi s sistemom CUPRA Drive Profile. Voznik lahko izbira med petimi načini - Comfort, Sport, Eco, Individual in seveda načinom CUPRA. Slednji predstavlja vrhunec zmogljivosti športnih avtomobilov in vozno izkušnjo dvigne na višjo raven.