Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SVETOVNI MOBILNI KONGRES

SEAT razkriva svoj digitalni potencial

02.24.2017

SEAT bo na prihajajočem Svetovnem mobilnem kongresu razkril svoj polni digitalni potencial. Družba SEAT, ki že tretje leto zapored sodeluje na kongresu, bo letos prvič imela lasten razstavni prostor, na katerem bo predstavila ambiciozno vizijo. Povezljivost, SEAT ID kot pot do digitalnega ekosistema znamke, prototip električnega vozila in predavanja strokovnjakov s področja novih tehnologij bodo glavne teme znamke SEAT na letošnjem kongresu. SEAT bo svojo vizijo predstavljal na 500 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru v hali 3.

Na osrednjem delu razstavnega prostora bo veličasten simulator prikazoval tehnologije, ki jih družba razvija na področju interakcije med vozilom, voznikom in okoljem. Ker si pri znamki SEAT želijo postati vodilni na področju povezljivosti vozil, razvijajo lasten digitalni ekosistem, do katerega je mogoče dostopati prek SEAT ID. S tem si prizadevajo izboljšati uporabniško izkušnjo in jo prilagoditi vsakemu posamezniku.

Obiskovalci razstavnega prostora znamke SEAT bodo lahko najprej konfigurirali svoj mobilni telefon, nato pa se usedli za volan simulatorja ter si na 88-palčnem zaslonu ogledali aplikacije in funkcije, ki jih razvija SEAT. Sistem predvidevanja bo voznikom pomagal optimizirati čas, saj bo predvideval, kakšne so njihove potrebe, in glede na to samodejno ponudil predloge. Napovedi prometne gneče in priporočila glede postankov na poti (restavracije, trgovine, storitve itd.) so le nekatere funkcije digitalnega ekosistema, ki ga razvija znamka. Si lahko zamislite, da nikoli več ne boste zamudili v službo, saj vas bo vozilo vodilo na vsakem koraku?

Dokler aplikacij ne bodo integrirali v vozilo, bodo te funkcije na voljo prek naprave Dongle, ki vozilom brez digitalnih tehnologij (vozila, ki so jih prodajali v preteklosti) omogoča dostop do storitev povezljivosti, ki bodo na voljo v povezanem vozilu. Tako bodo lahko vozniki starejših vozil izkusili nove tehnologije, preden bo na voljo povezano vozilo.

Prototip električnega vozila

Poleg napredkov na področju povezljivosti bo SEAT na Svetovnem mobilnem kongresu predstavil tudi prototip električnega vozila. Vozilo bo preizkušalo možnosti te tehnologije pri souporabi vozil v Barceloni. V prihodnjih tednih bo SEAT v Barceloni zagnal pilotni projekt souporabe vozil, ki bo sprva namenjen njihovim zaposlenim. Uporabnikom bo storitev na voljo prek tehnologije digitalnega dostopa, razvite za okolja, v katerih je uveljavljena ekonomija delitve. Tehnologija omogoča zamenjavo ključa vozila z mobilnim telefonom.

SEAT Talks

Na tretjem predelu razstavnega prostora SEAT bodo potekala predavanja, govorniki pa bodo razpravljali o povezljivosti, vlogi tehnologije in novih poslovnih modelih na področju mobilnosti v avtomobilski industriji. Med govorniki bodo mednarodno priznani strokovnjaki, kot so Johann Jungwirth, vodja področja digitalizacije pri skupini Volkswagen AG, Vincent Rosso, soustanovitelj družbe BlaBlaCar v Španiji, profesor Enrique Dans z IE University v Španiji ter Max Krasnykh in Nadav Zohar iz podjetja Gett.

Poleg naštetih govornikov bodo na kongresu sodelovali tudi člani Ekipe za enostavno mobilnost znamke SEAT. Gre za ekipo, ki razvija rešitve na področju digitalizacije, raziskav in razvoja, uporabniške izkušnje ter novih poslovnih področij. Ekipa vodi družbo SEAT skozi izzive, ki jih avtomobilskemu sektorju postavljajo elektrifikacija, digitalizacija, nove storitve mobilnosti in povezana vozila. Člani ekipe bodo predstavili prizadevanja znamke SEAT na teh področjih. Na razstavnem prostoru se bodo s svojimi projekti predstavila tudi nekatera zagonska podjetja, s katerimi SEAT sodeluje pri razvijanju tehnologij prihodnosti.

SEAT bo sodeloval tudi na Mobilnem festivalu mladih (YOMO). Gre za novost na letošnjem Svetovnem mobilnem kongresu, ki bo več kot 20.000 španskim učencem, starim od 10 do 16 let, omogočala eksperimentiranje na področju znanosti in tehnologije. Zahvaljujoč sistemu povečane resničnosti bodo lahko Barcelono spoznali v 4D-obliki.

SEAT bo prisoten tudi na razstavnem prostoru specialista za mobilno plačevanje Sunhill. Obiskovalcem bodo na voljo tri vozila SEAT, opremljena s tehnologijo Full Link, v katerih bodo lahko preizkusili, kako tehnologija povezanega vozila deluje skupaj s sistemom mobilne rezervacije in plačila parkirnega prostora Travipay.

Družba bo predstavila napredke na področju povezljivosti, vključno s sistemom predvidevanja, napovedi prometne gneče in priporočil glede postankov na poti.

Obsežna predstavitev znamke SEAT na prihajajočem Svetovnem mobilnem kongresu ponazarja obseg digitalne preobrazbe družbe. Cilj je uveljaviti povezano vozilo kot najpomembnejšo stvar uporabniške izkušnje in postati vodilna znamka pri zagotavljanju najenostavnejših rešitev na področju mobilnosti.

Opomba: Slike zgoraj so 3D-prikazi razstavnega prostora znamke SEAT na Svetovnem mobilnem kongresu.