Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu
ZEMELJSKI PLIN IN BENCIN

TGI BY SEAT. KAKO NA EKOLOŠKI NAČIN PRITI DLJE Z MANJ GORIVA.

PRIHODNOST JE SVETLA

Kaj je TGI by SEAT?

Hibridni motor TGI združuje bencin in stisnjen zemeljski plin (CNG), s čimer prihrani do 30 %* v primerjavi z dizelskim motorjem in do 50 %* v primerjavi z bencinskim motorjem. Zmanjšuje tudi emisije CO2 ter izboljšuje kakovost zraka in okolje. Dve vrsti goriva, dvojna korist.

ZAKAJ JE MOTOR TGI BOLJŠI?

Prednosti TGI

ZMANJŠANI STROŠKI GORIVA

  • Do 50 %* ceneje kot pri bencinskem motorju.
  • Do 30 %* ceneje kot pri dizelskem motorju.

ZMANJŠANE EMISIJE

  • Zmanjšajte emisije CO2 za do 25 %* v primerjavi z bencinskim motorjem.
  • Zmanjšajte obremenitev s hrupom za do 50 %* v primerjavi z dizelskim motorjem.

ENOSTAVNO TOČENJE GORIVA

  • Kot da bi rezervoar polnili z bencinom.
  • Dve vrsti goriva pomenita dodatno zanesljivost.
  • Število takšnih črpalk po Evropi narašča.
KAKO DELUJE?

TGI by SEAT: Tehnične podrobnosti

Hibridni motor TGI združuje dve vrsti goriva, stisnjen zemeljski plin (CNG) in bencin. CNG je pravzaprav gorivo, ki ga uporabljamo za ogrevanje doma, toda stisnjeno na 1 % prostornine.

Pametni motor izbere CNG, kadar je to mogoče, nato pa po potrebi preklopi na uporabo bencina. Zaradi zagotovljenega hermetičnega zaprtja je tudi zanesljiv.

Prihodnost danes.

Nekateri preveč razmišljajo o prihodnosti. Drugi najdejo rešitve. Pri znamki SEAT smo jih našli, danes.

Od motorja TGI in tehnologije Full Link do aplikacije Shazam in sistema BeatsAudio™. Več učinkovitosti. Več zabave. Več povezljivosti. Zakaj bi čakali, ko je vse pripravljeno za pot?

* Odstotek je izračunan ob primerjavi modela znamke SEAT z motorjem TGI pri vožnji v načinu CNG in istega modela znamke SEAT z bencinskim ali dizelskim motorjem, in sicer so uporabljeni uradni in homologirani podatki o emisijah CO2 in povprečni porabi goriva. Cene goriv temeljijo na španskem trgu.

 

SEAT Ibiza TGI: povprečna poraba goriva 4,9 l/100 km, povprečne masne emisije CO2 88 g/km. SEAT Leon TGI 5D & ST: povprečna poraba goriva 5,7 l/100 km, povprečne masne emisije CO2 130 g/km.