DIZAJN

Inženirji lepote

Pri izdelavi naših modelov je pomembna vsaka podrobnost: ko vrednote znamke in značaj modelov dobijo obliko, damo dizajnu pomen. V tem se kaže naša ljubezen za lepoto in popolnost.

VOLAN

Povezava med človekom in strojem

Prek volana s svojim vozilom SEAT postanete eno. Je vmesnik za vaše ukaze in dostop do številnih možnosti, ki jih nudi vozilo. Zato ga dojemamo kot umetnino ročnega dela.

Proces dizajna

Sanje dobijo obliko

1
2
3
4
1
Od skice do študije

Vsako naše vozilo se začne s skico na papirju, preden po dolgoletnem procesu ugleda luč javnosti. Nadomestilo za našo filozofijo dizajna je salonsko vozilo SEAT 20V20 - eden vrhuncev avtosalona v Ženevi v letu 2015.

2
Dovršenost ročnega dela

Po nastanku dizajna začne ekipa inženirjev in oblikovalcev z izdelavo in realizacijo: vsaka podrobnost zunanjosti je izpopolnjena, da lahko izdelamo model v originalni velikosti.

3
Notranja lepota

Čim je zunanji dizajn zaključen, se začne oblikovanje notranjosti - vendar z drugimi estetskimi merili. Nasprotno želimo poleg privlačnega dizajna ustvariti še primerno udobje za voznika - s temu primerno ergonomsko notranjostjo.

4
Od zamisli do uresničitve

Razvoj salonskega vozila je zahtevno delo. Veliko oblikovalcev, razvijalcev in inženirjev z vsega sveta dodaja lastne ekspertize, da lahko zasnovo uresničimo.

Zunanji dizajn

Prvi vtis šteje

SEAT Leon ST CUPRA

Družina SEAT CUPRA predstavlja najbolj dinamične in športne modele SEAT. Tudi SEAT Leon ST CUPRA tu ni izjema – s stilskim dizajnom in izjemno zmogljivostjo

Popolna oblika

Od vsakega prototipa razvijemo en model, pri katerem so sloji gline zloženi čez penasto jedro – z natančnim ročnim delom naših oblikovalcev.

Z ljubeznijo do podrobnosti

Vsaka še tako majhna podrobnost se razvije, izključi in na novo oblikuje – dokler rezultat ni brezhiben.

Pokažite svojo pravo barvo

Lak je pomemben del značaja vozila. Zato vam in vsem strankam nudimo izbiro 22 privlačnih barv.

Pogled v prihodnost

Sodobni in dinamično oblikovani LED-žarometi in zadnje LED-luči ne zagotavljajo samo popolnega pogleda, temveč tudi brezhibni slog.

Več kot dizajn.

Največji izziv naše ekipe oblikovalcev je ustvariti popolno povezavo oblike in funkcije, da bi bili naši modeli kar se da privlačni.

Vedno edinstveni

Vsaka podrobnost zunanjosti je oblikovana tako, da pripomore k izjemnemu dizajnu modelov.
DIZAJN NOTRANJOSTI

Vaše najljubše mesto

DIZAJN NOTRANJOSTI

Čim se usedete v SEAT, se morate v njem v trenutku dobro počutiti in intuitivno znajti. Zato veliko strasti vlagamo v raziskavo trendov in ustvarjamo dizajn, ki ni samo videti dobro, temveč je tudi prijeten na otip.

GLAVNI DIZAJNER PRI ZNAMKI SEAT

Alejandro Mesonero

"Vse, kar vidimo in doživimo, nas navdihuje. Pri dizajnu je Barcelona navzoča vsepovsod. Je mesto, ki ga živimo in ljubimo."

30 let SEAT Ibize

Legenda živi

Zahteva za razvoj prve SEAT Ibize je bila kompaktno in pokončno vozilo, ki izžareva mladost in športnost znamke. 30 let pozneje slavimo to zgodbo o uspehu z jubilejnim modelom - in nova Ibiza to zgodbo nadaljuje.

Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu