Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.
Nasveti za potovanje

Z avtom na dopust

Avto je za gospo Slovenko in gospoda Slovenca še vedno najbolj priljubljeno prevozno sredstvo za dopust. Kdo bi se čudil! Preprosto natovorimo otroke in prtljago - in že se odpravimo na Hrvaško, v Italijo ali na preostale priljubljene počitniške cilje. Če potujete z avtom, priporočamo kratko preverjanje, da boste na cilj potovanja prispeli brez stresa. Navsezadnje je dopust čas za sproščanje.

Brez stresa do cilja potovanja

TLAK V PNEVMATIKAH

Pri vožnji na dopust je vozilo običajno polno naloženo. Zato v vsakem primeru preverite tlak v pnevmatikah in ga prilagodite natovorjenosti vozila. Pravilni tlak v pnevmatikah najdete v navodilih za uporabo in na notranji strani pokrova rezervoarja za gorivo. Poleg tega preverite profil pnevmatik in rezervno kolo (če obstaja).

TEKOČINE

Preverite nivo olja in napolnite rezervoar tekočine za čiščenje stekel.

ODSEVNI TELOVNIK

V vozilu mora biti toliko odsevnih telovnikov, kot je v njem potnikov.

ŠTEVILKA ZA KLIC V SILI

V Sloveniji: 080 19 40
Iz tujine: +386 1 582 51 02

PRAVILNO NATOVARJANJE

Težke kose prtljage je treba namestiti spodaj, vozila in prtljažnika se ne sme prekomerno natovoriti.

ASISTENCA SEAT

Hitra in strokovna pomoč

PROMETNI PREDPISI V DRŽAVI DOPUSTA

Druge države, drugi običaji. Pred začetkom potovanja se seznanite s tamkajšnjimi predpisi. V nekaterih državah so obvezne vinjete, zelena karta za tujino mora biti vedno v vozilu, v nekaterih državah velja celo obveznost nadomestnih žarnic. Nadomestne žarnice lahko seveda kadarkoli dobite pri pooblaščenem partnerju SEAT.

ASISTENCA SEAT

Nikakor ne pozabite številke za klic v sili Asistence SEAT. Ob okvari ali nesreči bo v tujini organizirana hitra in strokovna pomoč. Najbolje je imeti brošuro Asistence SEAT v sovoznikovem predalu.