Varnost

Neverjeten občutek varnosti.

Pri razvoju SEAT Tarraca je bila v ospredju vaša varnost. Zahvaljujoč najsodobnejšim varnostnim sistemom ste pripravljeni na naslednjo dogodivščino.

Klic v sili eCall

Ne zapravljajte časa.

Huda nezgoda? Ta sistem samodejno obvesti reševalno službo. Ali pa enostavno sami pritisnete tipko za klic.

Asistenca pred trkom Pre-Crash Assist in asistenca ob prevračanju Rollover Assist

Pripravljen na vsako situacijo.

Asistenca pred trkom Pre-Crash Assist zategne varnostne pasove in zapre okna ter tako vozilo pripravi na morebitno nezgodo. Če pride do prevračanja, asistenca Rollover Assist aktivira potrebne sisteme, npr. klic v sili eCall.

Asistenčni sistemi

Zaupanje se vzpostavi samodejno.

Prepoznavanje prometnih znakov.

Ker veste, kaj lahko pričakujete. Z vgrajeno sprednjo kamero lahko na zaslonu digitalnega kombiniranega instrumenta SEAT Digital Cockpit preverite omejitve hitrosti in prehitevanja.

Opozorilo na prečni promet zadaj Rear Cross Traffic Alert.

Pomoč pri vzvratnem parkiranju, ustavitev vozila, ko druga vozila ali ovire prečkajo pot ali se približujejo iz mrtvega kota. Tudi če jih voznik ne vidi.

Sistema Traffic Jam Assist in Lane Assist.

Sistem za pomoč pri zastojih Traffic Jam Assist izračuna razdaljo do drugih vozil in ustrezno prilagodi hitrost. Asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist ohranja smer na voznem pasu in zagotovi, da vozilo ne zapusti voznega pasu.

Prediktivni tempomat ACC in sistem za nadzor prometa Front Assist

Ni vedno vse v vaših rokah.

Če vašo pot nenadoma prečka kolo ali vozilo pred vami nepričakovano zavre, se sistem za nadzor prometa Front Assist takoj odzove in samodejno zavira.

Prediktivni tempomat ACC v kombinaciji z navigacijskim sistemom in samodejnim menjalnikom DSG pospešuje in zavira glede na to, kako poteka promet ter kakšna je pot pred vami.

Vse, kar potrebujete za brezskrbno in varno vožnjo.

Asistenca za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu Side Assist

Se namesto vas v prometu ustrezno odzove na nepričakovano.

Pozorno spremlja bližajoča se vozila in promet od zadaj ter voznika opozori pri prehitevanju ali menjavi voznega pasu. Tako se vam z mrtvim kotom ni več treba obremenjevati.

Asistenca High Beam Assist z avtomatskim vklopom/izklopom dolgih luči

Kaj se dogaja v bližini?

Sistem prepozna vozila, ki se vam približujejo, ali vozila pred vami, med nočno vožnjo pa samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi, s čimer pomaga zaznati nevarnost na cesti.

Varnostne blazine

V dobrih rokah.

Ko jih najbolj potrebujete. V primeru trka iz katerekoli smeri je vedno dobro vedeti, da so tam, ko jih potrebujete.

Želite izvedeti več o SEAT Tarracu?