Kaj so vozila Crossover?

Kaj so vozila Crossover?

Zaradi njihove velikosti se mnogi kupci sprašujejo: kaj so vozila crossover? Ta vrsta vozila je križanec med družinsko limuzino in SUV-jem. Poznano je tudi pod imenom CUV (križanec z namenskim/terenskim vozilom).

Ta vozila postajajo zelo priljubljena zaradi svoje prilagodljivosti, saj ponujajo priročnost kombija in neomejeno zmogljivost terenskega vozila. Vozila crossover znamke SEAT so zasnovana za kar največjo vsestranskost in zmogljivost na vseh terenih ter pod vsemi pogoji.

Kakšna je razlika med vozilom crossover in SUV?

SUV je izdelan na šasiji tovornjaka, crossover pa je kot običajno vozilo, le večji. Obe vozili sta po navadi enake velikosti, zato jih zlahka zamešamo. Vozila SUV so namenjena terenski vožnji, saj imajo štirikolesni pogon 4x4. Tudi nekatera vozila crossover so opremljena s tehnologijo štirikolesnega pogona, toda njihov osnovni namen je vožnja po običajnih cestah in mestih.

Večina vozil SUV je v notranjosti podobna tovornjakom, vozila crossover pa so pravzaprav veliki karavani z bolj drznim videzom, so večji od družinske limuzine, toda manjši od velikih vozil SUV, kot je Ateca ali Tarraco.

SEAT Arona

Ta SUV je vsestransko vozilo, ki vas lahko z ulic mirnega mesta odpelje na razburljiv izlet po gorskih cestah. Preizkusite njegovo zmogljivost v različnih situacijah ter odkrijte vse funkcije, ki zagotavljajo udobno in zabavno izkušnjo.

Samozavest pomeni, da veste, kdo ste in kaj želite povedati. Od prilagodljive končne obdelave notranjosti do povečanega prostora za glavo spredaj in zadaj je nova SEAT Arona v ospredju dizajna in udobja. Naj bo vaš svet na dosegu rok z visokokakovostno tehnologijo v notranjosti, kot sta konzola z zaslonom Full Link in brezžični polnilnik mobilnega telefona. Z varnostnimi funkcijami, kot so sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje in sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj, pa lahko zaščitite vse, kar vam je pomembno.