Varovanje podatkov.

Izjava o varstvu podatkov
Izjava o varstvu podatkov

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani (www.seat.si) nam je zelo pomembna. Zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. kot veletrgovec za SEAT Slovenija. Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva podatkov. Podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran (www.seat.si) in z njo povezane podstrani (www.mojseat.sihttps://cc.porscheinformatik.com/cc-si/sl_SI_SEAT/S/models; https://cc.porscheinformatik.com/sl-si/sl_SI_SEAT/S/; https://cc.porscheinformatik.com/sl-si/sl_SI_SEAT_PF/S/), ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani izven našega nadzora in podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov.

 

[1.] Varnost podatkov

[1.1] Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

[1.2] Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

 

[2.] Uporaba s strani mladoletnih oseb

[2.1] Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

 

[3.] Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

[3.1] Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki [5.] in [6.]).

[3.2.] Podatki, ki jih zbiramo mi

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko [7.] ter v naši Smernici za piškotke.

 

[4.] Partnerji

Družba PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu, podjetje Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, Pristop d.o.o., Ljubljana, Renderspace d.o.o., Ljubljana in D´Agency, Ltd., Ljubljana, ki delujejo po naročilu družbe PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.. Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

 

[5.] Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Splošni kontaktni obrazec
 • Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedba glede servisnega termina, dopolnilna oprema, pohvala in kritika, drugo): Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo.
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka)

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva. 

Testna vožnja
 • Če individualno konfigurirate vozilo ali izberete novo prisotno vozilo, imate še dodatno možnost, da se dogovorite o testni vožnji. Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Model vozila, želeni termin, zanimanje za nakup novega vozila, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, poštna številka, telefon, e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva. 

Takoj razpoložljiva nova vozila
 • Ko oddate kontaktni obrazec za poizvedbo vozil na zalogi, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa vozila na zalogi.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva. 

Web Car Configurator (CC)
 • Ko oddate kontaktni obrazec za konfiguracijo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa novega vozila.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva. 

Moj seznam
 • Pri shranjevanju vozila (konfiguracija, vozilo na zalogi in testno vozilo) se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij*, ki so zajeti v carLOG (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o prijavi).
 • Namen: Shranjevanje za nadaljnjo obdelavo in ponovni priklic osebnih podatkov o vozilu.
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Uporabniško ime, e-pošta, geslo, nagovor, naziv (opcijsko), ime, priimek

Iskalnik takoj razpoložljivih vozil

V kolikor ne najdete želenega vozila v seznamu, lahko shranite svoje poizvedbe in prejemate obvestila o zalogi vozil, ki vas zanimajo. Pri shranjevanju vaše poizvedbe se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij*, ki so zajeti v carLOG (uporabniško ime / e-naslov, geslo, nagovor, naziv, ime).

 • Namen: Priprava in izvedba obveščanja o zalogi vozil, ki ustrezajo vašim shranjenim kriterijem
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 12 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Uporabniško ime, e-naslov, geslo, nagovor, naziv, ime, priimek

Storitev spletne rezervacije
 • Na spletni strani lahko rezervirate vozilo. Ko oddate obrazec za rezervacijo, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (izbran avtomobil, kontaktni in identifikacijski podatki, informacije o izbranem trgovcu). Obstajata dve možnosti rezervacije. S povezavo na portal za stranke carLOG, s čimer se vaši osnovni podatki kategorije* (kontaktni in identifikacijski podatki) prikličejo neposredno iz carLOG-a. Ali pa s prijavo gosta, s čimer se vaši navedeni podatki avtomatizirano obdelajo.
 • Za izvedbo avtorizacije se vaši podatki posredujejo ponudniku plačilnih storitev Six Payment Services. V primeru izvedene rezervacije vozila prejmete avtomatizirana e-poštna obvestila.
 • Namen: sklenitev dogovora za spletno rezervacijo vozila, ki predstavlja predpogodbeno poslovno razmerje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 7 let; če se poizvedba ne konča s sklenitvijo kupoprodajne pogodbe, se vaši podatki najpozneje po 2 mesecih izbrišejo.

*Natančna podatkovna polja: nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, e-pošta, izbrani trgovec, telefonska številka, rezervirano vozilo. 

 Zahteva za ponudbo trgovca

S spletno aplikacijo na naslovu www.mojseat.si  lahko stranke opravijo informativni izračun financiranja in zavarovanja za nova vozila in naročijo uradno ponudbo trgovca. Stranka na spletu prejme informativno oceno financiranja na podlagi izbire različnih parametrov. Če želi stranka pridobiti uradno ponudbo trgovca na način direktna kontakta preko e-maila ali telefona izpolni podatke za to zahtevo na spletnem obrazcu. Storitev naročila uradne ponudbe financiranja in zavarovanja se uporablja brez prijave, navedeni podatki o avtomobilu in drugih parametrih pa se samodejno obdelajo preko spletne aplikacije. Osebni podatki se ne posredujejo tretjim osebam ampak se uporabljajo izključno za namen izvedbe izračuna financiranja, ki je podlaga za opravljanje dejavnosti - prodaje novih vozil

 • Namen: Izvedba priprave ponudbe financiranja in zavarovanja s strani prodajnega svetovalca SEAT**
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo
 • Čas hrambe: 36 mesecev

 **Natančna podatkovna polja: ime, priimek, E-pošta, telefon

 

[6.] Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. obdeluje osebne podatke, navedene v točki [3.], za naslednje namene:

Prijava na e-novice
 • Podatki, ki se navedejo pri vsaki prijavi, kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki), se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova dpo.pslo(kwfat)porsche(kwfdot)si.
 • Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih.
 • Utemeljitev: privolitev.
 • Čas hrambe: dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.

*Natančna podatkovna polja: Ime, priimek, e-pošta

Pogovorno orodje Drift

Preko kontaktnega okna lahko sprožite pogovor o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedbi glede servisnega termina ali testne vožnje, dopolnilni opremi, pohvalah in kritikah. Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki za namen opravljanja dejavnosti in posredujejo izbranemu trgovcu* (podatkovna polja so lahko odvisna od narave pogovora, npr. podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe).

 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: do 10 let.

*Natančna podatkovna polja: ime, priimek, e-pošta, telefon, regija, izbrani partner, tip karoserije, model, izbrana storitev, poljubno besedilo poizvedbe

Pogovorna aplikacija

Preko pogovorne aplikacije lahko sprožite pogovor o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedbi glede servisnega termina ali testne vožnje, dopolnilni opremi, pohvalah in kritikah. V kolikor preko ChatBot funkcionalnosti oddate vprašanje ali povpraševanje, se obdelajo vaši osebni podatki za namen opravljanja dejavnosti in se posredujejo izbranemu trgovcu (podatkovna polja so lahko odvisna od narave pogovora, npr. podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe)*. V kolikor preko pogovora v živo vzpostavite stik s prodajnim agentom, se zgodovina vašega pogovora shrani za namen opravljanja dejavnosti.**

 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 1 leto

*Natančna podatkovna polja: e-pošta, regija, izbrani partner, tip karoserije, model, izbrana storitev, poljubno besedilo poizvedbe
**Orodje omogoča poljubno izmenjavo informacij, zadostuje vaš telefon ali e-mail, v kolikor želite, da vas prodajalec kontaktira preko drugega komunikacijskega sredstva z namenom odziva na vašo poizvedbo.

 

[7.] Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

[7.1] Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

[7.2] Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah o piškotkih.

 

[8.] Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

[8.1] Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

[8.2] Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo. Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

[8.3] Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

[8.4] Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov lahko zahtevate, če:

 • dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo;
 • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
 • podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.

[8.5] Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

[8.6] Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

[8.7] Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov dpo.pslo(kwfat)porsche(kwfdot)si.

 

[9.] Kontaktni podatki

Upravljavec:
PORSCHE SLOVENIJA d.o.o.
Bravničarjeva ulica 5
1000 Ljubljana
dpo.pslo(kwfat)porsche(kwfdot)si