PRAVNO OBVESTILO

Porsche Slovenija d.o.o.

generalni uvoznik za vozila znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, Volkswagen GV in Porsche v Sloveniji

Bravničarjeva 5
1000 Ljubljana
Tel: +386 (0)1 58 25 100
E-Mail: info(kwfat)seat(kwfdot)si

Pogoji uporabe spletne strani znamke SEAT

Z dostopanjem in uporabo spletne strani SEAT ste obvezani upoštevati tu navedene pogoje brez pridržkov ali omejitev. Vsak vaš dostop do spletne strani SEAT je predmet spoštovanja teh pogojev in vseh veljavnih zakonov.
Copyright © Porsche Slovenijad.o.o..

Vsebina
Spletna stran SEAT vsebuje informacije v zvezi s produkti SEAT in promocijskimi programi SEAT. Produkti SEAT, opisani na tej spletni strani, so naprodaj izključno v Evropi in to izključno pri pooblaščenih SEAT-ovih serviserjih oziroma prodajalcih. Promocijski programi, opisani na tej spletni strani, pa se izvajajo le v državah, ki so v okviru posameznega promocijskega programa tudi izrecno navedene.

Vse informacije na tej spletni strani so izključno informativne narave. Te spletne strani zatorej ne uporabljajte kot nadomestni vir za informacije, ki vam jih lahko posredujejo pooblaščeni SEAT-ovi prodajalci ali serviserji. Informacije, navedene na tej spletni strani, niso pravno zavezujoče in ne predstavljajo prodajne ponudbe.

Čeprav si podjetje Porsche Slovenija d.o.o. po svojih najboljših močeh prizadeva zagotoviti točnost vseh informacij, navedenih na tej spletni strani, pa popolne točnosti le-teh ni mogoče zagotoviti, zato podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost, popolnost ali verodostojnost informacij, objavljenih na tej spletni strani. Ta spletna stran ter vse informacije in gradiva, ki jih le-ta obsega, so vam na razpolago po sistemu »kakršne so«, brez kakršnegakoli jamstva, ne eksplicitno ne implicitno izraženega.

Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni modele, opremo, specifikacije in razpoložljivost izdelkov.

Cene produktov SEAT
Vse cene, navedene na tej spletni strani, so izključno informativne narave in ne predstavljajo prodajne ponudbe za produkte SEAT ter za pooblaščene SEAT-ove prodajalce in serviserje niso obvezujoče. Nakup kateregakoli produkta SEAT je predmet pogojev posamičnih kupoprodajnih pogodb.

Politika upravljanja s spletnimi piškotki
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi naročnika ali uporabnika. Ti so dovoljeni samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov. S to politiko so uporabniki spletne strani obveščeni o tem, kateri piškotki se na spletni strani shranjujejo, podatke o upravljavcu in namenu obdelave podatkov. Uporabnik spletne strani www.seat.si daje svoje privoljenje, da podjetje Porsche Slovenija d.o.o. shranjuje piškotke, ki so pridobljeni v okviru spletne strani in kateri so podrobneje opredeljeni v nadaljevanju in podatke pridobljene v skladu s tem privoljenjem obdeluje zaradi namenov, ki so določeni v nadaljevanju.

Kaj so to piškotki
Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko spletno mesto obiščete.

Uporaba piškotkov
Spletno mesto piškotke uporablja za identifikacijo obiskovalcev. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, pomagajo razumeti obiskovalce spletnega mesta in njihovo krmiljenje po njem. Vsi podatki so anonimni, z njihovo pomočjo pa je mogoče analizirati promet na spletni strani. Poleg tega je interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem tudi bolj učinkovito in prijetno.

Vrste piškotkov
Piškotke lahko razdelimo v eno od naslednjih kategorij: nujno potrebni piškotki, piškotki za izboljšanje uporabe, piškotki socialnih medijev. Na spletni strani www.seat.si uporabljamo piškotke, ki so pomembni za delovanje spletne strani. Na spletni strani uporabniki ne zbiramo osebnih podatkov, ki bi jih uporabnik aktivno izpolnil oz. posredoval. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu. Piškotki za izboljšanje delovanja spletne strani so namenjeni beleženju zgodovine brskanja in uporabe spletne strani ter analitike. Te skupine piškotkov niso namenjene zbiranju osebnih podatkov o uporabnikih. Nekatere spletne strani imajo možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, Google+. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo lastne piškotke.

Prisotnost piškotkov
Čas hranjenja piškotkov je odvisen od tega ali gre za »sejne« piškotke ali »trajne« piškotke. »Sejni« piškotki ostanejo shranjeni do zaključka posamezne spletne seje. »Trajni« piškotki ostanejo shranjeni do njenega izteka oz. do takrat, ko pride do njihovega izbrisa.

Lastni piškotki in piškotki tretjih
Lastni piškotki so tiste vrste piškotki, ki pripadajo podjetju Porsche Slovenija d.o.o. in jih shranjujemo na lastni opremi. Piškotki tretjih so piškotki, ki jih tretji namestijo na vašem brskalniku prek spletne strani, ki je ne obvladuje podjetje Porsche Slovenija d.o.o.

Upravljanje s piškotki
V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru, da boste v brskalniku, ki ga uporabljate onemogočili piškotke, spletna stran www.seat.si morda ne bo delovala pravilno. Prejete piškotke lahko kadarkoli izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškote uporabljamo izključno z namenom, da bi spletno mesto optimizirali in prilagodili vašim željam.

Izključitev piškotkov v brskalniku
Prijazno vas obveščamo, da so spletni piškotki datoteke, ki jih na vašem računalniku spletne strani hranijo zato, da je vaša uporabniška izkušnja boljša, prijazna in bolj enostavna. Če želite kljub temu piškotke izbrisati, upoštevajte naslednje usmeritve.

ZAČASEN IZKLOP SPLETNIH PIŠKOTKOV
Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da lahko splet obiskujemo, ne da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.

Internet Explorer 10
Internet Explorer zagotavlja brskanje na internetu brez puščanja sledi preko funkcionalnosti imenovane »InPrivate«. V brskalniku najprej pritisnite tipko »Alt«. Prikaže se menijska vrstica in v meniju »Orodja« kliknite na ukaz »Brskanje InPrivate« ali pritisnite na kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + P«.

Google Chrome 27
Uporabite funkcionalnost »Novo okno brez beleženja zgodovine«. Novo okno lahko vključite tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + N«.

Mozilla Firefox 21
Uporabite funkcionalnost »Vključi zasebno brskanje«. Najprej pritisnite tipko »Alt«. S tem se prikaže menijska vrstica in v meniju »Orodja« kliknite na ukaz »Vključi zasebno brskanje« ali pritisnite na tipke »Ctrl + Shift + P«.

Apple Safari 6
Kliknite na »Nastavitve« in izberite »Private browsing«. S pritiskom na gumb »OK« se bo desno v naslovni vrstici prikazala oznaka »Private«.

Opera 12.15
Kliknite na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu. Tam poiščite »Tab and Windows« in izberite »New private Window« ali pritisnite na tipke »Ctrl + Shift + N«.

TRAJNI IZBRIS SPLETNIH PIŠKOTKOV
Spletni brskalniki omogočajo tudi trajni izklop spletnih piškotov. S tem izgubite vaše osebne nastavitve, status prijave, podatke o opravljenih spletnih nakupih … Strani bodo delovale nepopolno in nepravilno, spletna mesta se bodo nalagala počasneje.

Internet Explorer 10
Za izklop piškotov kliknite na gumb »Orodja« in izberite zavihek »Zasebnost«. Nato kliknite na gumb »Napredno« ter obkljukajte možnost za onemogočitev samodejnega upravljanja s piškoti ter obe vrednosti nastavite na »Blokiraj«. Izbiro potrdite s klikom na gumb »V redu«. Že shranjene piškote pa lahko zbrišete s klikom na »Orodja«, gumb »Brisanje« in »Izbriši«.

Google Chrome 27
Kliknite na ikono menija Chrome, izberite »Nastavitve«, kliknite na »Pokaži dodatne nastavitve« na dnu strani ter izberite »Nastavitve vsebine« v razdelku »Zasebnost«. Izberite še možnost »Blokiraj piškotke in podatke drugih spletnih mest« ter kliknite na gumb »Končano«. Že shranjene piškote izbrišete s klikom na ikono menija Chrome, potem izberite »Nastavitve«, kliknite na »Pokaži dodatne nastavitve« in v razdelku »Zasebnost izberite »Izbriši zgodovino brskanja«.

Mozilla Firefox 21
Kliknite na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberite »Možnosti« in kliknite na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj« izberite možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino« ter odkljukajte možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«. Po potrebi lahko vključite še možnost »Vedno uporabljaj zasebno brskanje«. Že shranjene piškote izbrišete s klikom na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberite »Možnosti« in kliknite na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberite možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino«, »Prikaži piškote« in »Odstrani vse piškote«.

Apple Safari 6
Kliknite na napis »Safari«, izberite »Preferences« in poiščite »Privacy«. V delu »Block cookies« vključite možnost in potrdite s klikom na gumb »OK«. Shranjene piškote izbrišete s klikom na napis »Safari«, izberite »Preferences« in poiščite »Privacy«. Nato izberete vse spletne strani in kliknite na gumb »Remove All«.

Opera 12.15
Kliknite na logotip spletnega brskalnika (zgornji levi kot, poiščite »Settings« in izberite »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščite »Cookies« in označite možnost »Never accept cookies«. Potrdite s klikom na gumb »OK«. Shranjene piškote pa izbrišemo s klikom na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu, poiščemo »Settings« in izberemo »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščemo zavihek »Cookies« in »Delete all cookies.

Ne pozabite, da so spletni piškotki datoteke, ki jih na vašem računalniku spletne strani hranijo zato, da je vaša uporabniška izkušnja boljša, prijaznejša, hitrejša in bolj enostavna.

Uporaba konfiguratorja vozil
Konfigurator vozil je orodje za pomoč uporabnikom ter promocijo produktov SEAT. Informacije, ki jih posreduje konfigurator vozil, so izključno informativne narave. Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. nikakor ne jamči za točnost, popolnost ali verodostojnost podob ali navedb o produktih SEAT, ki jih poda konfigurator vozil, v primerjavi s podobami ali navedbami o dejanskih produktih SEAT.

Porsche Slovenija d.o.o. si pridržuje tudi pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila ali utemeljitve, spremeni konfigurator vozil.

Osebni podatki/uporabniški podatki
Podatki, ki jih podjetju Porsche Slovenija d.o.o. posredujete preko SEAT-ovih spletnih strani, bodo uporabljeni izključno s strani podjetja Porsche Slovenija d.o.o. z namenom izboljšati storitve, ki vam jih zagotavlja, vključno z marketinškimi storitvami. V skladu z naravo takšnih informacij podjetje Porsche Slovenija d.o.o. skuša po svojih najboljših močeh zagotavljati varno zbiranje, prenos in shranjevanje osebnih podatkov. Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. vaših osebnih podatkov ne bo posredovalo tretjim pravnim ali fizičnim osebam, razen drugim entitetam v okviru svojega distribucijskega omrežja. Kadarkoli lahko uveljavljate pravico do dostopa, do popravka ali preklica dovoljenja za uporabo svojih osebnih podatkov.

Podjetje Porsche Slovenija upošteva naravo interneta kot medija, preko katerega lahko posamezniki posredujejo povratne informacije ali druge podatke v zvezi s SEAT-ovo spletno stranjo, in si bo po svojih najboljših močeh prizadevalo, da bodo tako posredovani podatki in povratne informacije, v kolikor bodo primerne in uporabne, tudi upoštevane. Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi z vsakršnimi s strani uporabnika vnešenimi podatki in si pridržuje pravico, da kakršnekoli takšne podatke odstrani s svoje spletne strani brez obrazložitve ali predhodnega obvestila.

Avtorske pravice, industrijska lastnina in intelektualna lastnina
Oblika te spletne strani in vse njene vsebine so zaščitene s pravicami industrijske in intelektualne lastnine. Informacije, besedila, slike ali drugi grafični elementi, ki jih najdete na tej spletni strani, lahko uporabite izključno za vašo osebno, nekomercialno rabo in je ne smete, ne v celoti ne delno, reproducirati, spremeniti, razpošiljati, licencirati ali izdati v obliki publikacij v kakršnekoli namene, razen za ogledovanje, brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Porsche Slovenija d.o.o.

Obvestilo o avtorskih pravicah, industrijski lastnini in intelektualni lastnini
Predstavitev in vsa vsebina te strani (vključno s kodo spletne strani) je zaščitena s pravicami o industrijski in intelektualni lastnini. Informacije, besedilo, slike, koda in grafični material, ki ga vsebuje ta stran, se lahko uporabljajo le za zasebno, nekomercialno rabo in jih ni dovoljeno reproducirati, spreminjati, prenašati, odobriti ali objaviti v celoti ali po delih za kakršen koli namen brez prejšnjega pisnega soglasja družbe Porsche Slovenija d.o.o., razen za namene pregledovanja.

Omejitev uporabe slik z uradnih SEAT-ovih spletnih strani
Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. upošteva naravo interneta kot medija za izmenjavo informacij in posameznikom dovoljuje reprodukcijo slik s SEAT-ove spletne strani na podlagi prošnje, poslane administratorju SEAT-ove spletne strani na elektronski naslov info@seat.si. V nadaljevanju informativno navajamo nekatere kriterije za obravnavanje takšnih prošenj:

- spletna stran je neprofitna;
- spletna stran znamko SEAT in produkte SEAT prikazuje v pozitivni podobi;
- spletna stran ne vsebuje neprimernega ali nezakonitega gradiva;
- uporabljene slike ostanejo nespremenjene (brez dodanega besedila na slikah, slike niso razrezane ali zlepljene z drugimi slikami, barve in proporci slik ostanejo nespremenjeni itd.);
- dovoljena je le reprodukcija slik, ki predstavljajo produkte SEAT. Reprodukcija oblike in videza te SEAT-ove spletne strani ni dovoljena;
- število reproduciranih slik ni preveliko in je v skladu z namembnostjo spletne strani;
- lastnik avtorskih pravic je naveden kot »Copyright © Porsche Slovenija d.o.o.«;
- vir slike je opremljen s povezavo na SEAT-ovo spletno stran;
- z uporabo slik se posameznik ali organizacija strinja, da z njim oz. z njo podjetje Porsche Slovenija d.o.o. lahko naveže stik z namenom ustvariti povezavo s SEAT-ove spletne strani na spletno stran posameznika oz. organizacije.

Blagovne znamke
Vse blagovne znamke, logotipi in storitvene znamke, prikazane na tej strani so last podjetja Porsche Slovenija d.o.o. ali tretje stranke. Njihova uporaba, trajen prenos na zasebni podatkovni vir, kopiranje ali distribucija na kakršen koli način brez pisnega dovoljenja podjetja Porsche Slovenija d.o.o. ali tretje stranke, glede na posamezni primer, je prepovedana.

Hiperpovezave
SEAT-ova spletna stran lahko vsebuje nadbesedilne povezave na druge spletne strani, ki so povsem neodvisne od te spletne strani. Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. nikakor ne jamči za točnost, popolnost ali verodostojnost informacij, vsebovanih v vsakršnih takšnih nadbesedilnih povezavah ali na drugih spletnih straneh, na katere vodijo povezave s SEAT-ove spletne strani. Do takšnih spletnih strani dostopate na lastno odgovornost.

Omejitev odgovornosti
Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. izrecno zavrača vsakršno odgovornost za kakršnokoli neposredno, posredno, slučajno, posledično ali drugo škodo, ki je nastala kot posledica ali, ki je kakorkoli povezana z vašim dostopanjem do ali uporabe SEAT-ove spletne strani, med drugim tudi za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo kot posledica delovanja računalniških virusov ali vašega zanašanja na informacije, pridobljene preko SEAT-ove spletne strani.

Posodabljanje pogojev uporabe
Podjetje Porsche Slovenija d.o.o. si pridržuje pravico, da pogoje uporabe spletnih strani spremeni kadarkoli, ko se za to pojavi poslovna potreba, zato vam svetujemo, da pogoje uporabe preberete vsakič, ko obiščete to spletno stran.

Prejeti komentarji
S posredovanjem kakršnihkoli komentarjev o tej SEAT-ovi spletni strani se strinjate, da si Porsche Slovenija d.o.o. pridržuje pravico prejeta mnenja in komentarje po lastni presoji spremeniti, brezplačno objaviti ali sploh ne objaviti na tej SEAT-ovi spletni strani. Porsche Slovenija d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi z vsebino sporočil, objavljenih na tej spletni strani.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Družba Porsche Slovenija d.o.o. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov obvešča, da nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletno platformo Evropske komisije za spletno reševanje sporov najdete na naslednji povezavi: http://ec.europa.eu/odr

Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu