Navodila za posodobitve

Kako posodobiti navigacijski sistem?

Posodobitev navigacijskega sistema za vozila od leta 2021 naprej:

Tukaj vam po korakih prikazujemo, kako ročno prenesete nov zemljevid za navigacijski sistem vozil od leta 2021 naprej in ga uvozite v navigacijski sistem.

Ko izklopite infotainment sistem, se postopek namestitve prekine in se samodejno nadaljuje, ko sistem ponovno vklopite.

 1. V nastavitvah infotainment sistema si oglejte različico kartografskih podatkov.
 2. Prenesite navigacijske podatke in jih shranite na nosilec podatkov USB.
 3. Vključite kontakt.
 4. Ko vozilo miruje, priključite nosilec podatkov USB na infotainment sistem.
 5. Če navigacijske podatke posodabljate ročno, mora biti USB-naprava priključena nekaj dni, dokler se navigacijski podatki ne namestijo. Namestitev se bo med vožnjo nekaj dni samodejno izvajala v ozadju.

Posodobitev navigacijskega sistema za vozila od leta 2018 do 2021:

Če niste popolnoma prepričani, da imate storitev MapCare, novih zemljevidov ne prepisujte na originalno SD-kartico!

Prepisovanje SD-kartice brez storitve MapCare lahko povzroči izgubo podatkov!

Predpogoji za posodobitev navigacijskih zemljevidov:

 1. Potrebujete SD-kartico s prejšnjimi kartografskimi podatki iz vašega navigacijskega sistema. SD-kartica je pri navigacijskem sistemu 6P0 tovarniško vstavljena v režo 2 za SD-kartico. V navigacijskem sistemu Plus lahko uporabite SD-kartico kapacitete 32 ali 64 GB.
 2. Da bi zagotovili nemoteno kopiranje podatkov, na SD-kartico ne shranjujte ničesar razen navigacijskih podatkov.
 3. Če uporabljate operacijski sistem Windows, boste potrebovali program za ekstrakcijo datotek, npr. 7-Zip. Ta program lahko neposredno prenesete s spletnega mesta proizvajalca. Če uporabljate drug operacijski sistem, boste potrebovali program za ekstrakcijo datotek, ki podpira datotečni format .zip.
 4. Kartografski podatki lahko zasedejo več kot 25 GB pomnilnika, kar pomeni, da morate imeti na trdem disku računalnika na voljo vsaj toliko prostora. Za obdelavo tako velike datoteke mora biti vaš trdi disk formatiran s pomočjo datotečnega sistema NTFS. Gre za standardni sistem, ki se uporablja v novejših računalnikih. Če imate starejši računalnik, lahko formatiranje trdega diska preverite tako, da v Raziskovalcu z desno tipko kliknete ikono trdega diska in izberete »Lastnosti«.

1. korak Katero različico imam trenutno nameščeno in katera različica je na voljo kot posodobitev?

Trenutno različico kartografskih podatkov lahko preverite v navigacijskem sistemu tako, da pritisnete gumb »MENU«. Na zaslonu potrdite možnost »Nastavitve« > »Informacije o sistemu«.

 1. To storite tako, da iz reže 2 navigacijskega sistema 6P0 odstranite SD-kartico s kartografskimi podatki ali svojo SD-kartico (32/64 GB) in jo vstavite v režo za SD-kartice v svojem računalniku ali v priključen čitalnik SD-kartic.
 2. V računalniku ustvarite mapo za shranjevanje varnostne kopije kartografskih podatkov.
 3. V mapo, ki ste jo pravkar ustvarili, kopirajte vse podatke z SD-kartice.

2. korak Prenos novih podatkov

 1. Obiščite spletno mesto za prenos, kjer so na voljo najnovejši podatki. Vse podatke lahko prenesete v eni datoteki. Prenos je odvisen od hitrosti vaše internetne povezave, zato lahko traja tudi več kot osem ur. Vse datoteke so stisnjene v datotečnem formatu .zip.
 2. Prenesite datoteke za novo različico in jih vse skupaj shranite v novo mapo (npr. »Posodobitev zemljevida«) v računalniku.
 3. Stikalo na SD-kartici potisnite v položaj »Unlock«, da jo odklenete in jo nato vstavite v režo za SD-kartico v računalniku ali v zunanji čitalnik kartic.
 4. Izbrišite vse podatke na SD-kartici ali jo ponovno formatirajte. Postopek je odvisen od operacijskega sistema: v operacijskem sistemu Windows poiščite pogon SD-kartice, nanj kliknite z desno tipko in izberite »Formatiraj«. Če imate drug operacijski sistem, upoštevajte navodila proizvajalca.
 5. Odprite prvo datoteko v mapi s prenesenimi podatki (extension .zip.001).
 6. Datoteke razširite na SD-kartico. Datoteke morajo biti shranjene neposredno v korenskem imeniku SD-kartice in ne smejo biti shranjene v podmapi.
 7. Ko je prenos podatkov končan, odstranite SD-kartico iz računalnika ali čitalnika kartic. Stikalo na SD-kartici sedaj ponovno potisnite navzdol v položaj »Lock«.

3. korak Uvoz podatkov v navigacijski sistem

 1. Vstavite SD-kartico nazaj v režo 2 vašega navigacijskega sistema.
 2. Posodobljeni navigacijski zemljevidi bodo na voljo takoj, ko bo sistem prepoznal vstavljeno SD-kartico.
 3. Če imate navigacijski sistem Plus, namestite tudi novo bazo podatkov.

Pomembno Ker so navigacijski podatki shranjeni na SD-kartici v vozilu, je kartica izpostavljena ekstremnim okoljskim razmeram. Da bi zagotovili pravilno delovanje navigacijskega sistema, vaš navigacijski sistem sprejema zgolj SD-kartice, ki jih je predhodno odobril SEAT. Če originalno kartico izgubite ali poškodujete, lahko nadomestno dobite pri lokalnem servisnem partnerju SEAT. Storitev MapCare ni na voljo za vozila v Združenem kraljestvu. Upoštevajte, da lahko navigacijski sistem posodobite le z nakupom SD-kartice pri pooblaščenem prodajalcu.