Najboljši avtomobilski nakup v Evropi za leto 2021

SEAT Leon osvojil naziv AUTOBEST 2021

Nazaj na Novice in dogodki
12. 01. 2021

Barcelona (Španija), december 2020 - Novi SEAT Leon so izglasovali za prejemnika AUTOBEST 2021, evropskega priznanja za najboljši avtomobilski nakup v Evropi za leto 2021. Žirijo AUTOBEST sestavlja 31 članov, najbolj priznanih avtomobilskih novinarjev iz vse Evrope. SEAT-u je v njegovi 70-letni zgodovini ta čast pripadla dvakrat; leta 2017 je to nagrado prejela SEAT Ateca. Priznanje poudarja predanost razvoju vozil, ki odstopajo od klasičnih in na trgu ponujajo nekaj zares posebnega.

Organizacija AUTOBEST je s svojimi žiranti - po en priznan novinar iz vsake izmed 31 sodelujočih evropskih držav - izbrala novi SEAT Leon

"Ponosni smo, da je naš novi SEAT Leon prejel nagrado AUTOBEST 2021 - to je najboljše priznanje za ekipo, ki je sodelovala pri snovanju najboljšega Leona doslej. Avto je bil zasnovan in razvit v Barceloni, kjer ga tudi proizvajamo; ta nagrada nam vliva novih moči za pozitiven pogled v prihodnost. SEAT Leon je z vsako generacijo vedno znova dokazal, da je pomemben steber segmenta, nagrada žirije AUTOBEST pa je še podkrepila pomembnost Leona na trgu," je dejal Wayne Griffiths, predsednik družb SEAT in CUPRA. "Leon je svoj segment popeljal na povsem nov nivo, saj s kombinacijo izjemnega dizajna in naprednih tehnologij ponuja vse, kar kupci potrebujejo."

Uspeh SEAT Leona temelji na investiciji v višini 1,1 milijarde evrov, namenjeni za optimizacijo povezljivosti, učinkovitosti, dinamičnosti in varnosti, pa tudi za pripravo proizvodne infrastrukture, saj je za vozilo poleg klasičnih motorjev prvič na voljo tudi priključnohibridni pogon.

Novi SEAT Leon so zasnovali in razvili v Barceloni - ne le zato, da bi vozilo ostalo osrednji steber SEAT-ove palete vozil, ampak da bi tudi izstopalo v svojem segmentu. Večja povezljivost, zaradi katere je Leon lahko postal del naših digitalnih svetov in je prvi popolnoma povezani avtomobil znamke, nabor novih pogonskih tehnologij - bencinski motorji (TSI), dizelski motorji (TDI), pogon na stisnjeni zemeljski plin (TGI), blaga hibridna tehnologija (eTSI) in priključnohibridna tehnologija (e-HYBRID) - ki kupcem omogoča, da izberejo vozilo, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu stilu in potrebam, ter integracija najnaprednejših asistenčnih sistemov - zaradi vsega tega je SEAT Leon eden najboljših v svoji kategoriji.

SEAT je nagrado AUTOBEST prejel že drugič; leta 2017 je ta čast pripadla SEAT Ateci

Naprednejše tehnologije novega SEAT Leona v smislu povezljivosti, učinkovitosti, zmog­ljivosti in varnosti, kar dokazuje pet zvezdic, ki jih je Leon leta 2020 prejel na testiranju Euro NCAP, deloma omogoča tudi platforma MQB Evo, osnova za razvoj vozila, ki ustreza številnim in raznolikim potrebam SEAT-ovih kupcev.

Nagrada AUTOBEST je ena od najprestižnejših nagrad v Evropi, ki jo podeljujejo vsako leto od prve podelitve leta 2001. 31 novinarjev, ki sestavljajo žirijo, je v zadnjem krogu ocenjevanja, ki je potekalo v začetku novembra v Avstriji, imelo možnost preizkusiti paleto pogonskih sistemov SEAT Leona - vključno s priključnohibridno različico.