Zu sehen ist ein SEAT Mechaniker und eine Frau die in einem Fahrzeug sitzen und eine Liste auf einem Tablet durchgehen.
Tehnični napredek na področju varstva okolja

AdBlue® za vaše vozilo SEAT.

Ne glede na vse razlike na svetovnih avtomobilskih trgih imajo vsi trgi nekaj skupnega: nenehno zaostrovanje zakonsko predpisanih emisijskih standardov. Z dizelsko tehnologijo SCR je mogoče zagotoviti skladnost s strogimi emisijskimi vrednostmi Evropske unije. S sintetično proizvedeno raztopino sečnine AdBlue®, ki drastično zniža emisije dušikovega dioksida, se zagotavlja razred Euro 6. Na ta način dizelski motorji vozil SEAT izpolnjujejo stroge okoljske standarde.

Bistveno manj emisij

Kako deluje AdBlue®?

- Izpušni plini se odvajajo skozi oksidacijski katalizator in filter za trdne delce.

- Dodaja se AdBlue®.

- S termično reakcijo se AdBlue® razkraja v amoniak.

- Amoniak v katalizatorju SCR reagira z dušikovimi oksidi, ki se tako pretvorijo v okolju prijazna dušik in vodo.

Ein Pärchen lacht in die Kamera
Nasveti

Kaj morate vedeti o ravnanju s tekočino AdBlue®?

Če je rezervoar za AdBlue® prazen, motorja ni več mogoče zagnati! Poskrbite, da bo rezervoar vašega vozila SEAT Alhambra, Ateca, Leon in drugih modelov vedno napolnjen z zadostno količino tekočine AdBlue®.

Naš nasvet: Tekočino AdBlue® naj vam dolije servisni partner SEAT. To je hitro, čisto in ugodno.

Kdaj je treba doliti? Da ne bi prišlo do neprijetnih presenečenj, vas opozorilo na prikazovalniku potovalnega računalnika obvesti, preden je treba v vozilo SEAT doliti tekočino AdBlue®.

Zu sehen ist eine Abbildung der Zusammensetzung von AdBlue.
Okolju prijazna tehnologija

Kaj je AdBlue®?

AdBlue® je okolju prijazna sintetična raztopina. Raztopina vsebuje sečnino visoke čistosti (32,5 %) in demineralizirano vodo (67,5 %). Pri produktih AdBlue®, ki jih ponuja SEAT, je kakovost zagotovljena; uporaba raztopin s sečnino slabe kakovosti lahko povzroči poškodbe izpušnega sistema (katalizatorja SCR).

Eine Frau sitzt in einem blau lackierten SEAT, die Türe ist offen

Poraba tekočine AdBlue®.

Velikost rezervoarja za AdBlue® in mesto vgradnje odprtine za dolivanje se razlikujeta od modela do modela. Poraba je odvisna od načina vožnje, delovne temperature sistema in vremenskih pogojev. Vozilo SEAT Alhambra je na primer opremljeno s 17-litrskim rezervoarjem za AdBlue®. Odprtina za polnjenje je v prtljažniku.

Kdaj je treba tekočino AdBlue® doliti?

Napolnjenost rezervoarja za AdBlue® je pri vozilih SEAT Ateca, Leon in drugih modelih elektronsko nadzorovana. Vozniku se na potovalnem računalniku drugo za drugim prikažejo tri opozorila za dolivanje tekočine AdBlue®. V idealnem primeru se tekočino AdBlue® dolije po prvem opozorilu.

Kje je mogoče kupiti tekočino AdBlue®?

Priporočamo, da vam rezervoar za tekočino AdBlue® vašega vozila napolnijo v servisni delavnici. Pooblaščene servisne poslovalnice SEAT imajo tekočino AdBlue® vedno na zalogi, poleg tega pa imajo vso potrebno opremo za čisto dolivanje. Naši usposobljeni serviserji za SEAT vam bodo vedno z veseljem pomagali!

Več informacij o ponudbi najdete pri pooblaščenem servisu SEAT.