Popravilo poškodovanega laka

Kleparsko-ličarska dela.

Poškodovan lak na vozilu dela preglavice vsakemu lastniku vozila. Vzroki za poškodbe so številni, od prask zaradi udarcev kamnov, manjših ali večjih parkirnih poškodb do poškodb zaradi neurja. Zelo pomembno je, da se udrtine v karoseriji in poškodbe laka hitro popravi.

 

Originalni produkti za lakiranje SEAT

Popravilo poškodovanega laka.

Poškodovan lak ni le estetska težava, temveč lahko povzroči tudi obsežnejša popravila. Če se čaka predolgo, lahko pride do neprijetnega rjavenja. Na srečo lahko manjše poškodbe laka na vozilu z originalnimi produkti za lakiranje SEAT popravite sami, ne da bi se morali pri tem odpovedati kakovosti. Praske na laku je mogoče hitro popraviti z originalnimi lakirnimi svinčniki ali laki v pršilu SEAT. V primeru večje škode pa se vseeno priporoča obisk najbližje delavnice SEAT.

Popravilo poškodb laka.

Avtomobilski lak vozila ni namenjen zgolj ohranjanju sijoče barve vozila, temveč ima tudi pomembno nalogo ščititi pločevino karoserije pred korozijo. Za ta namen mora biti lak še posebej odporen, saj je vozilo celo leto izpostavljeno najrazličnejšim vremenskim pogojem. Zaščita je zagotovljena samo, ko je lak nepoškodovan. Zato je treba praske in udrtine po udarcu kamna ali škodo na vozilu zaradi toče hitro popraviti.

Poleg tega se pri avtomobilskem laku v nobenem primeru ne sme varčevati in je treba uporabiti zelo kakovostne originalne produkte SEAT. Modeli vozil SEAT, kupljeni pri naših trgovskih partnerjih, so seveda že premazani z našim na novo razvitim lakom, vendar pa so poškodbe del vsakdana vozil. Naši inovativni produkti za popravilo poškodovanega laka zaradi premišljene tehnike in kakovostnih materialov poskrbijo, da vozilo spet sije kot novo.

Kategorije poškodb

Poškodbe karoserije in laka na vozilu.

Poškodbe laka običajno spremljajo tudi poškodbe karoserije. Samo kadar je poškodba zelo površinska, ne vpliva na karoserijo pod lakom. Pogosto pa poškodbe laka nastanejo zaradi udrtin in drugih deformacij karoserije. Take poškodbe lahko nastanejo pri trku z drugim vozilom ali tudi zaradi neurja. Če pri tem padejo na vozilo veje ali drugi predmeti, lahko nastane velika škoda na karoseriji in laku. Tudi poškodbe vozila zaradi toče pogosto zahtevajo popravilo. 

Načeloma se razlikuje med naslednjimi kategorijami:

- praske in odrgnine,
- poškodbe pločevine in plastike,
- korozija ter poškodovani celotni deli (npr. odbijač).

Prepoznavanje in popravilo poškodb laka.

Za razliko do večine drugih težav z vozilom, kot so manjše okvare motorja ali druge tehnične težave, je mogoče poškodbe laka pogosto hitro prepoznati. Večinoma smo ob nastanku škode celo prisotni v vozilu. Prav tako se splača vsake toliko časa sprehoditi okrog vozila ter preveriti, ali so na laku vidne praske in odrgnine. Še posebej, kadar je bilo vozilo dalj časa parkirano ob javni cesti ali če bi lahko neurje povzročilo poškodbe.

Večje poškodbe laka in karoserije je treba čim prej preveriti in popraviti v servisni delavnici, da ne bi nastala posledična škoda ter s tem povezani še višji stroški. Odrgnine in površinske praske po udarcu kamna lahko popravite tudi sami - najbolje s kakovostnimi produkti za popravilo laka znamke SEAT.

Lakirni svinčniki in laki v pršilu SEAT

Manjše poškodbe laka lahko popravite sami.

Površinske praske in odrgnine laka na vozilu lahko z originalnimi lakirnimi svinčniki in lakom v pršilu SEAT popravite sami:

- Lakirni svinčniki SEAT so primerni za manjše, komaj opazne poškodbe laka, ki večinoma nastanejo na sprednjem delu vozila zaradi udarcev kamenčkov. Lakirni svinčniki so na voljo v vseh standardnih barvah vozil SEAT.

- Lake v pršilu SEAT lahko uporabite takrat, kadar je mesto nekoliko večje, škoda pa je kljub vsemu površinska. Tako lahko popravite na primer škodo na vozilu zaradi toče ali parkirno škodo na laku.

Vsi originalni produkti za lakiranje SEAT so na voljo pri servisnih partnerjih SEAT po celotni Sloveniji.

Storitve SEAT Clever Repair

Popravilo večjih poškodb laka.

Če gre za večje odstopanje laka, vključno z udrtinami ali drugimi poškodbami karoserije, na primer pri poškodbah zaradi toče, lakirni svinčnik ali lak v pršilu žal ne pomagata. V primeru večje škode priporočamo, da popravilo poškodovanega mesta izvedejo strokovnjaki na pooblaščenem servisu SEAT, kjer vam strokovnjaki preverijo, ali je prisotna samo poškodba laka ali je morda prizadeta tudi karoserija in jo je treba zamenjati.

Servisni strokovnjaki za SEAT se bo z vami vnaprej pogovoril glede dela in stroškov pri popravilu poškodb karoserije ali laka na vozilu.

Jamstvo kakovosti

Originalni lak SEAT.

Lak vozila zlasti naredi vtis, kadar je sijoč in brezhibno spoliran. Nenatančno popravljeno mesto na laku je še posebej opazno, če se barva razlikuje že samo za en odtenek.

Z linijo originalnih lakov SEAT se kaj takega zagotovo ne bo zgodilo. Vse standardne barve SEAT so dobavljive v obliki lakirnih svinčnikov ali lakov v pršilu SEAT. Popolna barva v kombinaciji z moderno tehniko razvoja laka poskrbi, da je lak SEAT še posebej odporen proti vremenu in sijoč. Tako je popravilo poškodb laka na vozilu otročje lahko, zato lahko poškodbe zaradi udarcev kamnov in toče ter manjše praske popravite sami.

Več informacij o ponudbi najdete pri pooblaščenem servisu SEAT.

Kje je najbližji pooblaščen servis SEAT?