SEAT Grafik zu Windschutzscheibe tauschen
Brezhibna vidljivost

Originalna vetrobranska stekla SEAT.

90 odstotkov vseh za varnost pomembnih informacij pri vožnji zaznajo oči. Zato je brezhibna vidljivost s čim manj popačeno sliko bistvena. To in še veliko več zagotavljajo originalna vetrobranska stekla SEAT, ki so izdelana v skladu z določili proizvajalca in ob upoštevanju vseh specifikacij serije.

Najboljša kakovost in strokovna vgradnja

Prednosti uporabe originalnega vetrobranskega stekla SEAT.

- Visoka optična kakovost.

- Zelo dobra protihrupna zaščita.

- Učinkovita UV-zaščita.

- Maksimalna natančnost prileganja.

- Usklajena kombinacija z originalnimi metlicami brisalcev SEAT.

Za dodatne informacije in cenovno ponudbo za svoje vozilo se obrnite na servisnega partnerja SEAT.

Avtomobilsko steklo in metlice brisalcev.

Izraz »avtomobilsko steklo« obsega vetrobranska stekla, zadnja stekla, stranska stekla in strešna okna vozil SEAT Ibiza, Leon, Alhambra in ostalih modelov - biti morajo še posebej stabilna in odporna, da zagotovijo optimalno vidljivost ter zaščito. Kljub visoki stabilnosti se stekla lahko poškodujejo. To je običajno posledica udarcev kamenja. Odvisno od vrste poškodbe pogosto obstajajo zelo preproste rešitve za odpravo težave.

Metlice brisalcev, včasih poimenovane tudi gumice brisalcev, so bistven sestavni del opreme vozila, ki zagotavljajo dobro vidljivost, zlasti v dežju. Pri metlicah brisalcev gre za gumijasti del brisalcev, ki se neposredno prilega steklu. Metlice brisalcev se ob pogosti uporabi zelo obrabijo in jih je treba redno menjavati. Najbolje, še preden je vidljivost med vožnjo ovirana.

SEAT Clever Repair Service

Popravilo in menjava avtomobilskega stekla.

Zgradba avtomobilskega stekla je posebej stabilna. Gre za varnostno steklo, ki ga je težko poškodovati. Kljub temu pa se še vedno lahko zgodi, da vetrobransko steklo vašega vozila SEAT Ibiza, Leon, Alhambra in ostalih modelov poškoduje kamen ali drug trd predmet, kot je led. Sprednje steklo obvezno čim hitreje popravite, sicer se poškodbe zaradi temperaturnih nihanj, tresljajev itd. hitro povečajo in zahtevajo drago menjavo celotnega stekla. Najbolje, da svoje vozilo SEAT odpeljete k pooblaščenemu trgovcu za izvedbo praktičnega servisa SEAT Clever Repair, s katerim prihranite čas in denar.

Poškodbe stekla

Vrste poškodb stekla.

Poškodbe stekla so pogosto posledica udarcev kamenja ali ledu, do njih pa lahko pride tudi zaradi nezgod in vandalizma. Poškodba ni vedno vidna takoj. Zato se splača vetrobransko steklo vašega vozila SEAT občasno preveriti. .

Popravilo ali menjava?

Pri zadnjih, stranskih in strešnih steklih pride zaradi njihove sestave v poštev samo menjava. Pri vetrobranskih steklih veljajo pri izbiri popravila ali menjave naslednji kriteriji:

- Najpomembnejši je: čim hitreje obiščite delavnico! Ko v sprednje steklo vozila SEAT vidno prodreta vlaga in umazanija, popravilo običajno ni več mogoče. Poleg tega se lahko poškodba z nadaljnjo uporabo vozila bistveno poveča.

- Popravljajo se samo poškodbe na zunanji površini stekla, ki so od roba oddaljene vsaj 10 cm, katerih premer je manjši od kovanca za 2 EUR in ki niso v vidnem polju voznika.

- Če je popravilo vetrobranskega stekla mogoče, se to v kratkem času izvede v okviru storitev SEAT Clever Repair, in sicer glede na vrsto zavarovanja lahko celo brezplačno. Če kriteriji niso izpolnjeni, je treba sprednje steklo vašega vozila SEAT zamenjati, kar pomeni več dela in stroškov.

This block existed in GroupCMS 2 and was not migrated!
Name: Theme_Content_NewsHeadline_Component
Vetrobransko steklo

Vetrobransko steklo je steklo, ki vozniku omogoča pogled naprej. Zagotavlja zadosten pregled na cesto in okolico ter ščiti pred vetrom, vremenom in žuželkami. Najpomembnejše je, da je vetrobransko steklo vašega vozila SEAT Ibiza, Leon, Alhambra in vseh drugih modelov izdelano iz zelo kakovostnega stekla in trdno vstavljeno v karoserijo. Za vetrobransko steklo se v glavnem uporablja lepljeno varnostno steklo (VSG). Pri tem gre za dve stekli, ki sta povezani z vmesno plastjo iz umetne mase. Posebnost pri tem steklu je, da ga ni treba vedno zamenjati, pač pa je mogoče tudi popravilo.

Menjava vetrobranskega stekla pri vašem vozilu SEAT

Če popravilo vetrobranskega stekla ni možno, ga strokovnjaki zamenjajo. Pri tem se staro steklo izreže v območju stika zlepljenja in vstavi novo. Po strditvi lepila je ponovno možna vožnja z avtomobilom. Tudi menjavo zadnjih in stranskih stekel prevzamejo strokovnjaki, ki odstranijo ostanke starega stekla in previdno namestijo ter zalepijo novo in preverijo njegovo funkcionalnost, zlasti v primeru stranskih stekel.

Brisalci in metlice brisalcev

Brisalci so izjemno pomembni za varnost v vozilu. Na njih močno vplivajo različne temperature ter vremenski pogoji in jih je treba redno preverjati ter menjavati. Poleti postane gumica metlic brisalcev zaradi sonca hitro porozna. Pozimi pogosta uporaba privede do obrabe.

Poleg tega brisalcev pozimi nikoli ne uporabljajte namesto »strgala za led«. Tako pride do večjih poškodb, ki lahko prizadenejo tudi steklo. Če je vaše vozilo SEAT starejše od 4 let in se menjave še niste lotili, je zdaj skrajni čas, da izkoristite paket prednosti SEAT za menjavo metlic brisalcev. Tako boste dobili natančno prilegajoče se nove metlice brisalcev po ugodni ceni v servisni delavnici SEAT.

Menjava metlic brisalcev

Menjava metlic brisalcev se lahko v primeru rednega čiščenja gumic brisalcev in preverjanja glede razpok ter drugih poškodb zamakne. Pa vendar enkrat nastopi trenutek: metlice je treba zamenjati. Za podrobnejše informacije o menjavi metlic brisalcev se obrnite na poslovalnico SEAT.

Zadnje, stransko in strešno steklo

Preostala stekla avtomobila so običajno iz enoslojnega varnostnega stekla (ESG). Pri tem gre za stabilno varnostno steklo, ki se ob zlomu razleti v številne majhne delce, ti pa zaradi topih robov ne povzročajo poškodb. Razlika v primerjavi z običajnim steklom je v posebni stabilnosti v smislu mehanskih in termičnih vplivov. Zaradi posebne sestave tega varnostnega stekla zadnjega in stranskega stekla ni možno popraviti, temveč ju je ob poškodbi treba zamenjati.

Več informacij o ponudbi najdete pri pooblaščenem servisu SEAT.