SEAT Grafik, Frau mit Cocktailglas
Tako vse teče kot podmazano

Originalno motorno olje SEAT.

Da bo motor vašega vozila SEAT dosegal optimalno zmogljivost in učinkovitost, priporočamo originalna motorna olja SEAT. Ta so razvita v skladu z najvišjimi zahtevami glede kakovosti in kar najbolj zmanjšujejo trenje med gibljivimi deli.

Zwei Flaschen der SEAT Longlife Motorenöle

Prednosti originalnih motornih olj SEAT.

- originalna olja SEAT 0W so olja »first fill« in jih uporabljajo že pri tovarniškem polnjenju ob predaji vozil,

- daljša življenjska doba motorja,

- varčnejša poraba goriva,

- manj emisij CO₂,

- daljši intervali za menjavo olja,

- daljša življenjska doba vseh gibljivih delov.

Originalno visokozmogljivo motorno olje SEAT Longlife III & IV lahko kupite v poslovalnici SEAT.

SEAT Ibiza FR steht auf einer Küstenstraße. Im Vordergrund sind zwei Männer.
Izbira ustreznega motornega olja

Katero motorno olje je primerno za moj model?

Številni vozniki se sprašujejo, katero motorno olje je idealno za njihovo vozilo. Žal glede tega ni mogoče podati splošnega odgovora. Katero motorno olje je najboljše za vaše vozilo SEAT Ibiza, Leon, Alhambra in vse druge modele, izveste v navodilih za uporabo vozila.

Blick von oben ins Cockpit eines SEAT, eine Frau sitzt am Steuer
Razlaga kratic motornih olj

Kaj pomeni SAE 0W-30 oz. 20?

SAE je kratica za Society of Automotive Engineer in opisuje uvrstitev motornega olja v razrede viskoznosti (= podatek, ki olje klasificira glede na tekočnost).

Številka pred W opisuje tekočnost pri hladnih temperaturah. Manjše kot je število, bolje motorno olje teče in se porazdeli pri nizkih temperaturah.

W pomeni Winter (zima) oz. primernost za nizke temperature.

Številka za W opisuje tekočnost v vročini. Manjše kot je število, boljše se motorno olje porazdeli pri 100 stopinjah.

Najpogostejša vprašanja.

Zakaj motor potrebuje olje?

Motorno olje maže vse gibljive dele v notranjosti motorja ter hkrati skrbi za hlajenje valjev, batov in ventilov. Redno menjavanje olja in uporaba originalnih olj lahko pozitivno vplivata na življenjsko dobo motorjev.

Kako pogosto je treba menjavati motorno olje?

Intervali menjave olja so odvisni od tipa motorja, prevoženih kilometrov in načina vožnje. Proizvajalec priporoča menjavo olja na vsakih 15.000 kilometrov. Podrobnejše informacije so na voljo v servisni knjižici vozila SEAT Ibiza, Leon, Alhambra, Ateca in ostalih modelov.

Katero motorno olje je primerno za moje vozilo SEAT?

Da bo lahko motor vašega vozila SEAT zagotavljal svojo polno zmogljivost in učinkovitost, priporočamo uporabo izključno originalnih motornih olj proizvajalca. Ta so razvita posebej za vsak tip motorja in izpolnjujejo najvišje zahteve glede kakovosti. Oznaka tipa je navedena v navodilih za uporabo, dobite pa jo lahko tudi pri servisnem svetovalcu za SEAT.

Koliko stane menjava olja pri znamki SEAT?

Stroški menjave olja se lahko v različnih delavnicah razlikujejo. Pri tem so odločilna različna vrednotenja obsega dela in uporabljenih materialov. Točen podatek vam bo z veseljem podal servisni partner SEAT v vaši bližini.

Kako prepoznam, da je treba motorno olje pri mojem vozilu SEAT doliti?

Čeprav vas modeli SEAT Ibiza, Alhambra, Leon, Ateca in Tarraco o tem obveščajo z opozorilnimi lučkami, pred vsako daljšo vožnjo priporočamo redno ročno kontrolo. Kako preverite nivo olja v svojem vozilu SEAT, izveste v navodilih za uporabo, specifičnih za model.

Več informacij o ponudbi najdete pri pooblaščenem servisu SEAT.