Za brezskrbno osvajanje vaših ciljev in poti je potrebno vaš avto redno servisirati. Le redno servisiran in vzdrževan avtomobil vam namreč lahko ponudi vse svoje najboljše karakteristike ter kakovostno, varno vožnjo za vas in vaše sopotnike. Redna skrb za vaše vozilo pa pomeni tudi daljšo življenjsko dobo.

Kakšna je razlika med servisom klasičnih in e-vozil?

Servis električnih avtomobilov se nekoliko razlikuje od klasičnega, saj je potrebno pregledati in zamenjati manj delov kot pri klasičnih motorjih, posledično so redni servisi navadno tudi nekoliko ugodnejši. Električno napajanje in pogon sta namreč za vzdrževanje precej nezahtevna, zaradi odsotnosti bencinskega motorja pa na servisu ni potrebno rednih menjav komponent, kot so:

  • hladilna tekočina,
  • vžigalne svečke,
  • filter trdih delcev in zračni filter,
  • motorno olje ter oljni filter.

Kljub manj zahtevnemu vzdrževanju pa to ne pomeni, da so servisi e-vozil popolnoma izključeni - z rednimi servisi vsakemu avtomobilu zagotovimo optimalno delovanje. Pri servisu e-vozil v prvi vrsti poskrbimo za daljšo življenjsko dobo baterije, ki je najpomembnejša in ključna komponenta brezhibnega delovanja vašega e-vozila.

Varnost vozila je potrebno vselej postavljati na prvo mesto, zato je zelo pomembno, da izberete zanesljivega servisnega partnerja. Svetujemo, da obiščete pooblaščeni servis SEAT, ki je strokovno usposobljen in nenehno povezan z matično tovarno, kar je še posebej pomembno pri servisu električnih vozil. Ti zahtevajo oskrbo s strani le najboljših strokovnjakov, z znanjem specifičnih in naprednih tehnologij električnih pogonskih sklopov.

Kaj vključuje servis električnega vozila SEAT?

Na pooblaščenem avtoservisu za električne avtomobile SEAT prejmete:

  • servisni pregled vseh splošnih sklopov vozila,
  • pregled zavornega sistema (kljub manjši obremenitvi pri e-vozilih),
  • pregled vseh električnih sklopov, krmilnikov, napeljave,
  • menjava kabinskega filtra.

POMEMBNO: Ob zamenjavi odsluženih delov za nove originalne dele SEAT prejmete nanje dvoletno jamstvo. To pomeni, da vam dele na pooblaščenem servisu SEAT v slučaju okvar, ki so posledica nekakovostne izdelave, brezplačno zamenjajo.

BONUS UGODNOST: Ob vsakem servisnem pregledu na pooblaščenem servisu SEAT prejmete brezplačno dodatno storitev - Asistenco SEAT, ki poskrbi, da na cesti nikoli niste sami, tako v Sloveniji kot v tujini.

Kdaj na servis?

Kakšen interval je priporočljiv za vaše SEAT vozilo, preverite v servisni knjižici vašega avtomobila. Na splošno pa velja, da se vozila servisira vsaki dve leti oziroma po 30.000 prevoženih kilometrih, odvisno, kaj dosežete prej. Vsekakor pa ne odlašajte z obiskom, če vam v avtu zasveti kakšna nepričakovana lučka.

Zakaj na pooblaščeni e-servis?

Električna vozila servisiramo v skladu z navodili matične tovarne SEAT, tako da ohranjamo visoko kakovost vašega vozila. Za vse servisne storitve so uporabljena le uradno priznana orodja, saj je servis električnih vozil precej občutljiv. Naši serviserji se redno izobražujejo tudi na področju električnih vozil, kjer je tehnologija toliko bolj specifična, povrhu vsega pa se zelo hitro razvija in napreduje. Nova znanja so vam tako najlažje dosegljiva na uradnih servisih, ki imajo podporo proizvajalca vozila.

Poiščite vašega najbližjega pooblaščenega serviserja SEAT - strokovnjaka za servisiranje električnih in hibridnih vozil.