Popolnoma novi SEAT Leon bo v segmentu kompaktnih vozil izstopal z izrazito dinamiko

Nazaj na Novice in dogodki
20. 01. 2020

Martorell (Španija), 14. 01. 2020. Samo še nekaj dni in pobliže bo mogoče spoznati popolnoma novi SEAT Leon, s katerim bo v segmentu kompaktnih vozil na voljo povsem nova dimenzija dinamike. Njegova zunanjost izžareva drznost, eleganco in športnost - z izpopolnjeno oblikovno zasnovo, ki ohranja skladnost razmerij in zrelost.

Najnovejša generacija SEAT Leona temelji na estetiki predhodnih modelov, pri tem pa njen novi oblikovalski jezik - tako v mirovanju kot tudi med vožnjo - vzbuja pozornost z izrazito dinamiko, ki jo ustvarjajo izpopolnjene dimenzije vozila, odločnejše poteze obraza, jasneje začrtane linije in izraziteje izoblikovan zadek.

Nova generacija SEAT-ove prodajne uspešnice je drznejša, elegantnejša in bolj športna ter predstavlja naslednjo razvojno stopnjo v oblikovalski evoluciji znamke

Osnovo za izrazito samozavestno podobo vozila predstavlja napredna platforma MQB Evo, ki je oblikovalcem zagotovila potrebno prilagodljivost. Zaradi večjih dimenzij (velja tako za limuzinsko kot tudi za karavansko različico) se popolnoma novi SEAT Leon ponaša s privlačnejšimi proporcionalnimi razmerji.

"Popolnoma novi SEAT Leon predstavlja naslednjo razvojno stopnjo našega oblikovalskega jezika. Njegova zasnova je drznejša kot pri predhodnih generacijah, obenem pa ohranja DNK znamke in ključne posebnosti Leona," je povedal Alejandro Mesonero-Romanos, vodja oblikovanja pri znamki SEAT. "Zunanjost združuje prepoznavne značilnosti vozila - samozavest, eleganco in športnost."

Zunanje površine popolnoma novega SEAT Leona so izraziteje izoblikovane in obenem elegantnejše, pozornost pa vzbuja predvsem privlačno spreminjanje barvnih nians med poplesavanjem svetlobe po karoseriji vozila. To je učinek, ki markantno poudarja izrazitejšo tridimenzionalnost površin.

Popolnoma novi SEAT Leon govori nov oblikovalski jezik, a ob tem ohranja estetiko predhodnih generacij in se zaveda pomena skladnih razmerij in zrelosti

Zadek popolnoma novega SEAT Leona jasno zrcali dinamični značaj vozila, svojstven pečat pa mu daje svetlobni pas, ki se razteza prek celotne širine. Tako luči kot tudi zadnji usmernik zraka ustvarjajo vtis hitrosti - celo kadar vozilo miruje.

Dizajn popolnoma novega SEAT Leona zaznamuje ravnovesje med evolucijo in revolucijo. Videz modela je odslej drznejši, avtomobil je na cesti bolj dinamičen, obenem pa v vseh pogledih deluje bolj elegantno. SEAT-ova oblikovalska ekipa je zasnovala vozilo, ki združuje športnost, dinamiko in eleganco - in je pri tem uporabila oblikovalski jezik, ki je skladen in zrel. Popolnoma novi SEAT Leon so zasnovali in razvili v SEAT-ovem centru v Martorellu, kjer bo tudi potekala proizvodnja.

Zadek popolnoma novega SEAT Leona ustvarja vtis hitrosti in poudarja dinamični značaj vozila

Težko pričakovani popolnoma novi SEAT Leon je že tema številnih pogovorov - to je model znamke z najvišjim nivojem varnosti in povezljivosti, v prihodnje pa bo na voljo tudi z električnim pogonskim sistemom. Ponaša se z izpopolnjenim, izrazito privlačnim dizajnom, vendar zaenkrat razkrivamo le zasnovo zadka, v celoti pa bo četrta generacija na ogled 28. januarja.