SEAT Leon CUPRA

SEAT Leon CUPRA je uradno vozilo ekipe Ducati v MotoGP

Nazaj na Novice in dogodki
20. 01. 2017

20.1.2017 - SEAT in Ducati sta sklenila enoletni dogovor o skupnem sodelovanju na svetovnem prvenstvu v razredu MotoGP. SEAT Leon CUPRA s 300 KM, najzmogljivejši model v zgodovini španske znamke, bo v prihajajoči sezoni MotoGP uradno vozilo ekipe Ducati, katere člana sta tudi trikratni svetovni prvak Jorge Lorenzo iz Španije in Italijan Andrea Dovizioso.

Dinamičnost, strast do dizajna ter zavezanost inovacijam in tehnologiji

Leon CUPRA prvič v zgodovini uradno predstavlja ekipo Ducati. Dogovor določa, da mora biti logotip znamke prisoten na sprednji strani motocikla italijanskega proizvajalca ter tudi na kombinezonih dirkačev in uniformah članov ekipe.

Antonino Labate, pristojni za strategije, poslovni razvoj in delovanje pri SEAT Sport, pravi, da sta SEAT in Ducati del skupine Volkswagen ter da si delita vrednote, kot so »dinamičnost, strast do dizajna ter zavezanost inovacijam in tehnologiji. Te vrednote so temelj SEAT Leona CUPRA, ki bo kot uradno vozilo ekipe Ducati premierno predstavljeno prihodnjega marca na nočni dirki na dirkališču Losail v Katarju.«

Obema znamkama so skupni tudi uspehi v tekmovalnem dirkanju. Od leta 1970 je španska znamka s strokovno podporo SEAT Sport zmagala na dveh svetovnih prvenstvih turnih avtomobilov (leta 2008 in 2009), osvojila več kot 25 naslovov v relijih in prvenstvih ter povsod po svetu uspešno organizirala več tekmovanj, na katerih sodeluje samo ena znamka. Italijanska znamka prav tako že 14 let tekmuje v razredu MotoGP, kjer so njeni dirkači zmagali na 33 dirkah. 24 sezon je prisotna na svetovnem prvenstvu Superbike, kjer je osvojila 17 svetovnih naslovov med proizvajalci, sodeluje pa tudi na drugih državnih prvenstvih. Leta 2007 je ekipa z avstralskim dirkačem Caseyjem Stonerjem zmagala na svetovnem prvenstvu v razredu MotoGP.

Športni direktor ekipe Ducati MotoGP Paolo Ciabatti je povedal: »Zelo smo zadovoljni, da lahko pozdravimo vozilo znamke SEAT kot uradno vozilo prvenstva MotoGP 2017. Sezona s Jorgejem Lorenzom in Andreo Doviziosom bo za Ducati zelo razburljiva. SEAT Leon CUPRA je izrazito športen model in verjamemo, da naši dirkači in člani ekipe komaj čakajo, da bodo lahko kmalu dirkali z novim vozilom.«

Logotip znamke SEAT na sprednji strani motocikla italijanskega proizvajalca

Uradno vozilo ekipe Ducati, SEAT Leon CUPRA s 300 KM, je najzmogljivejši v zgodovini znamke s sedežem v Barceloni. Je tudi najhitrejše, saj od 0 do 100 km/h pospeši v samo 4,9 sekundah. Novi model, ki bo v prodajnih salonih na voljo marca, predstavlja vrednote znamke SEAT, tako da združuje privlačen dizajn z najsodobnejšo tehnologijo.

Nova sezona svetovnega prvenstva v razredu MotoGP se bo začela 23. marca v Katarju. V petnajstih različnih državah na štirih celinah se bo odvilo osemnajst dirk, na dirkališčih po vsem svetu pa jih bo gledalo več kot 2,6 milijona gledalcev.