Naj se odštevanje začne

SEAT na Svetovnem mobilnem kongresu 2018

Nazaj na Novice in dogodki
01. 02. 2018

SEAT bo na Svetovnem mobilnem kongresu 2018 predstavil osupljivo vrsto razvojev na področju povezljivosti. Znamka, ki na kongresu sodeluje že četrto leto zapored, bo predstavila najnovejše rešitve in napredke na področju Enostavne mobilnosti - strategije za razvoj mobilnosti v prihodnosti. Na kongresu bo SEAT predstavil simulator SEAT, ki ga je mogoče popolnoma prilagoditi posamezniku; prve pobude, ki so plod sodelovanja znamke SEAT s podjetjem Telefónica; vozilo SEAT Leon Cristobal ter integracijo glasovne pomočnice Alexe in drugih razvedrilnih sistemov. Potekali bodo tudi hitri sestanki med višjim vodstvom znamke in predstavniki vodilnih tehnoloških podjetij.

»SEAT še naprej krepi vezi z Barcelono in jo želi utrditi na položaju svetovne mobilne prestolnice novih tehnologij. Svetovni mobilni kongres je prav gotovo najpomembnejši tehnološki dogodek na svetu in letos bo na njem SEAT znova predstavil inovacije, ki naj bi narekovale smernice v tej industriji in definirale mobilnost v prihodnosti,« je povedal predsednik družbe SEAT Luca de Meo, ki meni, da ima ta dogodek velik vpliv na poslovno zmogljivost. »Tega kongresa se udeležujejo vodilni v tehnološki industriji, pri znamki SEAT pa želimo vzpostaviti sinergije s podjetji, ki utrjujejo naš položaj na vrhu digitalizacije vozil.«

SEAT bo na različnih lokacijah na prizorišču kongresa predstavljal svoje napredke na področju povezljivosti v sedanjosti in prihodnosti. Na glavni lokaciji bo veličasten simulator, ki bo izpostavljal 360-stopinjsko vizijo prihodnosti digitalizacije, ki jo razvija znamka. Ob pomoči tehnologije SEAT ID bodo lahko uporabniki konfigurirali svojo identiteto ter simulator prilagodili svojemu profilu in potrebam, dostopali bodo lahko do digitalne vsebine znamke in načrtovali najboljšo, po meri prilagojeno možnost za vožnjo v mestu. Za volanom simulatorja bodo obiskovalci lahko izkusili, kakšna bo vožnja v prihodnosti. Izkušnja bo v celoti interaktivna in jo bo mogoče prilagoditi vsakemu posamezniku. Temeljila bo na najnovejših napredkih na področju povezljivosti in vožnje, ki jih trenutno razvija znamka.

Še en vrhunec znamke SEAT na Svetovnem mobilnem kongresu 2018 bo SEAT Leon Cristobal, ki želi število nesreč v urbanih okoljih zmanjšati na nič. To konceptno vozilo, ki je nekakšen »angel varuh«, je prejelo izvrstne ocene na nedavnem kongresu Smart City Expo. Ponaša se z več kot petnajstimi asistenčnimi sistemi, ki odpravljajo glavne vzroke prometnih nesreč, kot so motnje, zaspanost, prekomerna hitrost in uživanje alkohola.

SEAT - ponovno pionir na področju integracije interaktivnih rešitev

Na razstavnem prostoru znamke SEAT bodo veliko vlogo spet imeli asistenčni in razvedrilni sistemi. Na kongresu bodo obiskovalci lahko integracijo Amazonove glasovne pomočnice Alexe izkusili v SEAT Ateci. SEAT je prvi izdelovalec vozil v Evropi, ki je uporabil to funkcijo. Funkcije pomočnice so zasnovane za optimizacijo časa, preživetega v vozilu. Pomočnica lahko med drugim upravlja vaš dnevni red, išče interesne točke in vas seznanja z novicami.

SEAT bo sodelovanje na kongresu izkoristil tudi za predstavitev partnerstva z enim najbolj priljubljenih razvedrilnih sistemov na svetu. Tako bo SEAT postal prvi izdelovalec vozil, ki bo ta sistem integriral v svoja vozila. Na tiskovni konferenci prvega dne dogodka, tj. 26. februarja, bo Luca de Meo oznanil še eno izjemno pomembno sporočilo.

Zavezanost znamke k digitalizaciji je bila pred kratkim nagrajena z nagrado Connected Car 2017 (povezano vozilo za leto 2017) v kategoriji pionirjev. Podelitev nagrad sta organizirali nemški reviji Auto Bild in Computer Bild, ki vsako leto podeljujeta priznanja najboljšim inovacijam na področju povezanih vozil. Leyre Olavarria, vodja oddelka za povezana vozila pri družbi SEAT, in Fabian Simmer, vodja digitalizacije, sta nagrado prevzela 9. januarja na sejmu elektronike CES v Las Vegasu.

Iskanje novih strateških partnerstev

Svetovni mobilni kongres je postal dogodek, na katerem se lahko predstavijo najbolj inovativni tehnološki projekti na mednarodnem prizorišču. Ker si znamka SEAT še naprej prizadeva uveljaviti vodilno vlogo na področju povezljivosti vozil, bo na kongresu organizirala sestanke z vodilnimi osebami v tehnološki industriji. Sestanki bodo potekali po načelu hitrih zmenkov. Vodilne osebe pri družbi SEAT in predstavniki velikih tehnoloških podjetij se bodo sestali, da bi sklenili nova partnerstva in vzpostavili sodelovanja, ki bodo družbi SEAT omogočila doseganje napredka na področju povezljivosti vozil in umetne inteligence.

V okviru vzpostavitve partnerstev z velikimi podjetji na tehnološkem področju bosta SEAT in Telefónica predstavila skupne začetne dosežke, ki digitalizacijo v avtomobilski industriji spodbujajo z razvojem inovativnih pobud. Eden ključnih projektov, ki bo predstavljen, je pobuda, ki raziskuje tehnologijo »blockchain« in njeno uporabo v dobavni verigi. Namen projekta je zagotoviti sledljivost in natančnost transakcij, ki potekajo med različnimi deležniki.

SEAT na strani talenta in inovativnih predlogov

Družba bo predstavila dosežke na področju Enostavne mobilnosti - razvojne strategije za mobilnost v prihodnosti.

Drzno prisotnost znamke SEAT na letošnji izvedbi Svetovnega mobilnega kongresa bo dopolnjevalo njeno sodelovanje na platformi za poslovno mreženje 4YFN, ki jo podpira mobilna svetovna prestolnica Barcelona (Mobile World Capital Barcelona). Ta združuje zagonska podjetja, investitorje, javne ustanove in velika podjetja. SEAT bo na svojem prostoru na kongresu privabljal talente in strokovnjake v digitalnem okolju. Vodilni pri družbi SEAT se bodo sestali tudi z različnimi zagonskimi podjetji na kongresu, da bi tako prepoznali morebitne inovativne projekte in izboljšali digitalni ekosistem družbe.

Med trajanjem platforme 4YFN bo SEAT še naprej skrbel za spodbujanje projektov pametne tovarne. Zagonskim podjetjem bo predstavil odprti inovacijski izziv, da bi na ta način pridobil rešitve za procese v okviru industrije 4.0.