Povezana vozila, rešitve za povezljivost.

S posodobitvami in napredki tehnologije nove priložnosti, ki smo si jih prej lahko samo predstavljali, postanejo realnost. Enako velja za avtomobilsko industrijo, saj vozila postajajo vsak dan bolj povezana. Znamka SEAT že leta stavi na povezljivost vozil z vizijo o prihodnosti danes.

Vizija prihodnosti danes, ki jo zagovarja SEAT, temelji na današnji uporabi najsodobnejše tehnologije za ustvarjanje boljšega jutri. Povezljivost je eden temeljnih stebrov pobude prihodnost danes, tehnologija SEAT, kot sta Full Link in aplikacija My SEAT, pa sta v središču te ideje.

Vozila lahko na različne načine postanejo povezana. Vozniki se lahko povežejo s številnimi drugimi točkami povezljivosti v neposredni okolici ali dlje. Trenutno lahko vozila vzpostavijo interakcijo z okoliško infrastrukturo, drugimi vozili, mrežo v oblaku, pešci ali kombinacijo naštetih.

Te vrste povezav običajno imenujemo:
V2I - vozilo in infrastruktura
V2V - vozilo in vozilo
V2C - vozilo in oblak
V2P - vozilo in pešec
V2X - vozilo in vse

Kaj so povezana vozila?

Povezana vozila so vozila, ki lahko interakcijo vzpostavijo s katero koli od zgoraj naštetih točk stika. Stik se običajno vzpostavi prek internetne povezave ali brezžičnega lokalnega omrežja.

SEAT ponuja številne rešitve za povezljivost vozila, kot so Full Link in infotainment sistemi. Tehnologija Full Link vam med vožnjo na varen način omogoča izkušnjo mobilnega telefona, tako da lahko ostanete pozorni na cesto.

Sistemi Android Auto, Apple CarPlay in MirrorLink v okviru tehnologije Full Link družbe SEAT voznikom neposredno prek zaslona na dotik na digitalnem kombiniranem instrumentu omogočajo dostop do vsebine in funkcionalnosti telefona. S tehnologijo Full Link oz. MirrorLink je vsaka vožnja varnejša in zabavnejša, uživate pa lahko v povezani izkušnji vožnje.

Full Link - aplikacija za povezano vožnjo

Vozilo SEAT lahko povežete z aplikacijo za povezljivost Full Link in spremljate vse, kar se dogaja v vozilu. Ta enostavna in interaktivna aplikacija vam opozorila, poročila o stanju in podatke o potovanju podaja ob najprimernejšem času.

Aplikacijo lahko prilagodite vozilu in pridobite dragocene informacije, ki vam povedo, kdaj morate obiskati mehanika za rutinsko vzdrževanje, lahko pa tudi rezervirate pregled na servisu in pri mehaniku.

Tukaj odkrijte več o tehnologiji Full Link.

Tehnologija Full Link ponuja enostavno mobilnost, omogoča prostoročno telefoniranje za pogovore z družino, prijatelji in kolegi med vožnjo ter še veliko več. Aplikacija Full Link je najlažji in najvarnejši način, kako lahko spremljate novosti in se zabavate, hkrati pa ostanete popolnoma pozorni na cesto.