Nakup rabljenih vozil – Shema Approved Benefits družbe SEAT

Želite kupiti rabljeno vozilo? Mreža rabljenih vozil DasWeltAuto Skupine Volkswagen vam zagotavlja samo najvišjo kakovost. Poskrbimo za vse, ne glede na to, ali iščete rabljeno kompaktno kombilimuzino, rabljen SUV ali rabljeno limuzino.

Program SEAT DasWeltAuto našim kupcem zagotavlja, da se iz trgovine odpeljejo z občutkom nakupa novega vozila, toda po cenah rabljenega vozila. Rabljena vozila za prodajo so bila skrbno izbrana ter so prestala stroge varnostne teste in teste kakovosti, tako da so lahko vsi vozniki vozil SEAT popolnoma mirni.

Rabljena vozila SEAT nudijo neverjetne ponudbe. Razmislite o legendarnih kombilimuzinah SEAT Leon in SEAT Ibiza, dveh vsestranskih in čudovitih vozilih, ki sta na cesti videti odlično in nudita užitek v vožnji. Če pa iščete nekaj v vedno večji ponudbi vozil SUV, sta za vas popolni izbiri mestni SUV SEAT Ateca in SUV Arona.

SEAT Alhambra je prava izbira družinskega vozila za tiste, ki želijo potovati v sedemsedežnem enoprostorcu z zagotovljeno varnostjo in zmogljivostjo.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu rabljenega vozila

Številnim kupcem je pomembnejša vrednost nakupa rabljenega vozila kot novega, toda pri nakupu rabljenih vozil lahko imajo pomisleke glede splošnega stanja vozila. Ali je bilo rabljeno vozilo ustrezno vzdrževano v rednih intervalih? Ali je bilo vozilo dobro servisirano?

Tukaj smo zbrali seznam pomembnih stvari, na katere je treba paziti pred nakupom rabljenega vozila, tako da se lahko prepričate, da se boste odpeljali v najboljšem vozilu zase.

Na kaj je treba biti pozoren pred nakupom rabljenega vozila

Pojdite na testno vožnjo - testna vožnja z rabljenim vozilom, ki ga želite kupiti, je najmanj, kar lahko storite, in to ne glede na vrsto vozila. Toda testna vožnja z rabljenim vozilom je drugačna od testne vožnje z novim vozilom. Kot pri drugih vozilih morate pridobiti občutek za tekočo vožnjo in zmogljivost vozila.

Pozorni morate biti tudi na neobičajne zvoke motorja. Med testno vožnjo preizkusite zavore vozila ter se prepričajte, da delujejo ustrezno in varno. Bodite pozorni na premike prestavne ročice in druge manjše stvari, kot sta pravilnost in gladkost odpiranja oken in vrat.

Preizkus tesnjenja - parkirajte vozilo ter ga pustite v mirovanju od 30 sekund do ene minute. Nato prestavite vozilo in preglejte, ali so na cesti vidni kakšni znaki puščanja. Če je na cesti vidna tekočina, to lahko nakazuje puščanje na spodnji strani vozila.

Estetika - dobro preglejte, ali sta notranjost in zunanjost vozila v dobrem stanju. Zagotovite, da je oblazinjenje dobro ohranjeno in da ni neželenih madežev.

Vprašajte, ali je bilo vozilo morebiti udeleženo v prometni nesreči, in prosite za kopije računov popravil, tako da boste vedeli, ali je bilo vozilo ustrezno vzdrževano in ali so delo opravili strokovnjaki.

Mehanski pregled - morda je dobro plačati za zunanji pregled vozila, da pridobite zunanje mnenje o stanju vozila. Če se odločite za zunanji mehanski pregled vozila ali ne, pa vseeno poglejte pod pokrov motorja ter preverite, ali so deli in motor v dobrem stanju. Če je kateri del umazan ali zarjavel, lahko to nakazuje težave z vozilom v prihodnosti.

Preverjanje preteklosti vozila - poiščite identifikacijsko številko vozila in čim bolje raziščite, kaj se je z vozilom dogajalo v preteklosti. Če pri kakem viru najdete poročilo o zgodovini vozila, lahko na tej podlagi sprejmete najboljšo ozaveščeno odločitev.

Obiščite pooblaščenega trgovca - mreža trgovcev SEAT pred prodajo rabljenih vozil izvede te preglede varnosti in kakovosti, zato ste lahko bolj mirni kot pri nakupu rabljenega vozila drugod. Seznam pooblaščenih trgovcev v mreži SEAT lahko najdete na spletni strani posamezne države.