Športna vozila SEAT – strast do vožnje.

Pri družbi SEAT smo se tako resno predali športnim vozilom, da smo ustanovili novo znamko športnih vozil CUPRA, ki pokriva vse, kar počnemo s strastjo do dirkanja, kulture in sloga. Naša ponudba športnih vozil ponuja izjemno zmogljivo vožnjo, ki vam daje več dinamičnega nadzora nad vozilom in izboljšuje zmogljivost, zato je izkušnja vožnje neverjetno zabavna.

V motošportu ima SEAT sijajno zgodovino, posuto s prvenstvenimi zmagami in zlatimi medaljami. Z več kot dvajsetletnimi izkušnjami s tekmovanj je bil oddelek za športna vozila znamke SEAT pripravljen, da v začetku leta 2018 razširi krila kot neodvisna znamka.

CUPRA, nova znamka športnih vozil

Februarja 2018 je znamka CUPRA prvič nastopila kot ločena enota z novim logotipom in novimi vrednotami, temelječimi na strasti do dirkanja in motošporta, mode, življenjskega sloga in kulture. Silna želja po ustanovitvi nove znamke izvira iz strasti nekaterih nemirnih in pogumnih umov, ki so si upali tvegati in so na svojem področju pravi mojstri.

Znamka CUPRA se ponaša z mnogimi odmevnimi ambasadorji, ki jo podpirajo, vsak pa je izjemen v svoji disciplini. Laia Sanz je ena najbolj odlikovanih tekmovalk v zgodovini motošporta; ima 13 naslovov svetovne prvakinje na prvenstvu World Trial Championship, deset evropskih naslovov in sedem osvojenih lovorik na reliju Dakar v kategoriji motornih koles. 

Alejandro Mesonero Romanos je znan španski oblikovalec vozil, ki sodeluje pri projektu CUPRA. Oblikoval je novi logotip za znamko športnih vozil, pri čemer ga je vodila filozofija prekinitve klasičnih kod in popestritve. Marcel Ostertag je svetovno znan modni oblikovalec, DJ Argy pa je slavni didžej - estetiki znamke CUPRA oba prinašata ustvarjalno, dinamično noto.

Ta umetnika imata enake vrednote kot znamka CUPRA, zato je sodelovanje med njimi popolnoma smiselno.

Znamka CUPRA trenutno preizkuša vozilo e-Racer CUPRA, prvo popolnoma električno tekmovalno vozilo znamke. Profesionalni tekmovalec v motošportu in nekdanji testni dirkač Formule 1 (F1) Jordi Gené je s tem električnim športnim vozilom izvedel dinamične testne vožnje.

SEAT Leon CUPRA, športno vozilo za tiste, ki si drznejo

SEAT Leon CUPRA je športno vozilo, ki se lahko enači z legendarnim vozilom SEAT Leon, enim najbolj priljubljenih modelov španskega izdelovalca vozil. CUPRA si deli veliko lastnosti z vozilom SEAT Leon 5D, toda specifikacije in funkcije so bile izboljšane za še boljšo izkušnjo vožnje.

Z 19-palčnimi aluminijastimi platišči »CUPRA Machined«, dvojno izpušno cevjo in mrežo hladilnika lahko športno vozilo Leon CUPRA poskrbi za drzne izjave. Zaradi notranjega dizajna je to še vedno eno najboljših športnih vozil na trgu v letu 2018, s športnimi sedeži Alcantara, aluminijastimi pedali, nasloni za roke na sprednjih in zadnjih sedežih ter predalom pod voznikovim in sovoznikovim sedežem pa je tudi jasno videti, zakaj je tako.

SEAT Leon CUPRA je na voljo v dveh različicah - Leon 5D CUPRA in LEON Sportourer ST CUPRA.

Drugi modeli SEAT z nivoji opreme za športna vozila

Tudi drugi modeli SEAT so na voljo z nivoji opreme za športna vozila. To so na primer SEAT Ibiza kombilimuzina, SEAT Arona SUV in SEAT Ateca SUV.

Ti modeli so na voljo z nivojem opreme FR, ki je športni nivo opreme. Ibiza, Arona in Ateca so na voljo v dveh različicah nivoja opreme FR - FR in FR Sport. Glavna razlika med tema različicama je, da ima nivo opreme FR Sport več dodatnih funkcij in več dizajnerskih potez.

SEAT Ibiza FR je idealna športna kombilimuzina za vožnjo po mestu, s katero naredite močan vtis. Vrhunsko zmogljivost dopolnjuje vrhunska tehnologija, s katero se ponaša vozilo. Vključuje satelitsko navigacijo, potovalni računalnik, sistem Media System Plus, vozne profile SEAT (SEAT Drive Profile) in enkratne možnosti povezljivosti s tehnologijo Full Link.

SEAT Ateca SUV FR je najboljša izbira športnega SUV-ja na trgu v letu 2018. Ateca je športno vozilo SUV, ki je stilsko, varno in čudovito, ponuja pa edinstveno zmogljivost. Osvetljene aluminijaste vstopne lestve pri sprednjih vratih, ambientna osvetlitev in digitalni kombinirani instrument pri različici FR so samo nekateri razlogi za izbiro vozila Ateca.

Če iščete podobno vozilo z enako močjo in zmogljivostjo, toda z bolj kompaktnimi dimenzijami, je za vas prava SEAT Arona SUV FR, ki je športno vozilo v velikosti crossoverja. V vozilu Arona FR lahko uživate v okretnem športnem vzmetenju na športnih sedežih, tako da lahko v popolnem udobju uživate tudi v vrhunski izkušnji vožnje.