Varnost

Sproščeno po mestu.

Varnostna funkcija SEAT Atece je bila razvita posebej za to, da bi lahko varno in brez stresa premagovali vsakdanjik ter da bi vsaka vožnja potekala brez težav.

Vklop pozdravne luči

Pozdravna luč LED

Vedno in povsod dobrodošli

Se vam velikokrat zgodi, da ne najdete parkiranega vozila? Sploh v temi. Pozdravna luč vse to spremeni. SEAT Ateca projicira svojo silhueto v krogu na tla. Tako jo vidite že od daleč in jo otročje lahko najdete tudi v temi.

Vklop pozdravne luči

Sistem za pomoč pri zastojih

Vedno v teku.

Zastoji in gost promet poskrbijo za stres. Zdaj je tega konec. Sistem za pomoč pri zastojih* meri oddaljenost do drugih vozil, samodejno prilagodi hitrost in pri tem ohranja smer na voznem pasu. Poleg tega se asistenca za ukrepanje v sili vključi s kratkim zaviranjem, če se določen čas ne odzovete in se preveč približate vozilu pred sabo.

*Samo z menjalnikom DSG.

ACC (tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje)

Eno z mestom.

Vsako potovanje postane zabava, vožnja pa sproščeno doživetje: preprosto nastavite želeno hitrost in SEAT Ateca bo za vas zavirala ter pospeševala skladno s prometom.

LED-tehnologija

Luči v velikem mestu.

Osvetlite svoj vsakdanjik in svoje razpoloženje - z SEAT Ateco in njenimi sodobnimi svetlobnimi tehnologijami z LED-žarometi.

Preklop luči
Dodatne funkcije

Paket asistenčnih sistemov

Asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist

Asistenca za ohranjanje smeri nudi podporo, da ostanete na voznem pasu. Če ga začnete zapuščati, vas opozori in samodejno izvede nežne popravke krmiljenja.

Asistenca High Beam Assist za avtomatskim vklopom/izklopom dolgih luči

Asistenca za dolge luči samodejno preklaplja med zasenčenimi in dolgimi lučmi. Sistem prepozna vozila iz nasprotne smeri ali vozila pred vami in tudi osvetljene soseske ter zagotovi, da drugih udeležencev v prometu ne boste zaslepili.

Prepoznavanje prometnih znakov Traffic Sign Recognition

Prepoznavanje prometnih znakov je povezano s sprednjo kamero in je s tem vaš čisto osebni pomožni voznik. Senzorji prepoznajo omejitve hitrosti, prepovedi prehitevanja ali gradbišča in vas na to opozorijo.

Funkcija zaznavanja mrtvega kota Blind Spot Detection

Vedno imeti vse pred očmi.

Za varno vožnjo po avtocesti vas LED-lučka v zunanjih ogledalih pri menjavi pasu opozori, če se približujejo druga vozila. Tudi vzvratno speljevanje iz parkirnega mesta je s tem preprostejše, saj se vozilo samodejno zaustavi, če se za njim nahajajo druga vozila ali ovire.

Sistem za nadzor prometa Front Assist vključno s proaktivno zaščito pešcev

Vedno predvidujoče na poti.

Vsakdanjik je lažji, če sprejmeš pomoč. Zato sistem za nadzor prometa opozori voznika, ko se razdalja do vozila spredaj preveč skrajša. Če se voznik ne odzove, sistem Front Assist vozilo samodejno zavira. Funkcija za zaščito pešcev prepozna pešca na vozišču in samodejno aktivira zaviranje.

Želite izvedeti več o SEAT Ateci?

* Asistenčni sistemi so elektronske dodatne naprave v motornih vozilih za podporo vozniku v določenih situacijah. Ti sistemi pa imajo fizikalne in sistemsko pogojene omejitve ter ne prevzemajo odgovornosti voznika za vodenje vozila. Pred prvo vožnjo v navodilih za uporabo preverite, na kakšen način vas podpirajo asistenčni sistemi.