Strast do tekmovalnega diraknja

CUPRA, novi sponzor znamke Ducati na svetovnem prvenstvu v razredu MotoGP

Nazaj na Novice in dogodki
04. 05. 2018

Martorell, 4. 5. 2018 - Vesolje CUPRA se še naprej širi. Nova športna znamka je pravkar postala novi sponzor ekipe Ducati na svetovnem prvenstvu v razredu MotoGP. S tem je CUPRA prevzela vlogo znamke SEAT, ki je bila do zdaj eden izmed sponzorjev te italijanske ekipe. Ekipa Ducati ima v razredu MotoGP v svojih vrstah trikratnega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza iz Španije in Andreo Doviziosa iz Italije, ki trenutno vodi na lestvici MotoGP.

Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo sta se ekipi CUPRA pridružila kot ambasadorja in sodelavca znamke za leto 2018

Partnerstvo med družbama omogoča sodelovanje v skupnih dejavnostih med letom, določeno pa je tudi, da mora biti logotip znamke CUPRA prisoten na sprednji strani motocikla italijanskega proizvajalca ter na kombinezonih dirkačev in uniformah članov ekipe. Oba dirkača ekipe Ducati Jorge Lorenzo in Andrea Dovizioso sta tudi ambasadorja španske znamke in uživata v vožnji svojega Leona CUPRA.

Direktor za strategijo, razvoj poslovanja in operacije pri znamki CUPRA Antonino Labate je izpostavil, da »smo navdušeni, da smo lahko del ekipe, s katero imamo skupno strast do tekmovanja. Duh in vizija znamke CUPRA bosta vseprisotna na svetovnem prvenstvu v razredu MotoGP v sodelovanju z Ducatijem, znamko, s katero delimo vrednote, kot so dizajn, strast, samosvojost ter jasna zavezanost inovacijam in tehnologiji«.

Paolo Ciabatti, športni direktor znamke Ducati Corse, je poudaril: »Z velikim veseljem nadaljujemo sodelovanje s španskim proizvajalcem vozil že drugo zaporedno leto, letos v novi športni preobleki CUPRA. Naša dirkača ekipe Ducati Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo bosta kot ambasadorja in sodelavca znamke CUPRA še naprej skrbela za večjo prepoznavnost tega inovativnega športnega partnerstva na dirkalni stezi in zunaj nje.«

Svetovno prvenstvo v razredu MotoGP se je letos začelo 18. marca pod nočnim nebom v Katarju, končalo pa se bo 18. novembra v Valencii. Na trenutnem koledarju je skupaj 19 dirk, kar je ena več kot prejšnje leto, saj je letos dodana dirka za veliko nagrado Tajske v Buriramu. Dirke potekajo v 15 različnih državah na petih kontinentih, na njih pa se po vsem svetu skupaj zbereta več kot dva milijona gledalcev.