Če želite imeti svoj avtomobil nenehno v optimalni formi, morate vsaj enkrat letno obiskati serviserja. Ob poplavi možnosti odločitev, komu zaupati svoj avtomobil, ni enostavna. Mnogi se za izbran servis odločijo samo na podlagi cene storitev, a to ne pomeni vedno tudi enake kakovosti servisiranja vašega avtomobila.

Vzdrževanje sodobnih avtomobilov ni več univerzalno in enostavno, kot je bilo včasih - novi avtomobili namreč delujejo čedalje bolj na podlagi elektronike in komunikacijskih ter asistenčnih sistemov. Posledično je odločitev, komu boste zaupali svoje vozilo, še toliko bolj pomembna. Najbolj profesionalne in kakovostne storitve za vaše vozilo SEAT boste našli na pooblaščenih servisih SEAT, kjer bodo vaše vozilo ohranjali v vrhunski formi.

Kakovosten servisni pregled in dostop do originalnih delov.

Vzdrževanje avtomobilov danes zahteva veliko specifičnih znanj, zato pooblaščeni servisi SEAT zaposlujejo najboljše serviserje, ki večkrat letno pridobivajo nova znanja na izobraževanjih pri uvozniku. To so ljudje, ki imajo veliko izkušenj z modelom avtomobila, ki ga vozite.

Pooblaščeni servis SEAT je nenehno povezan z matično tovarno SEAT, kar omogoča hitro in učinkovito diagnozo napak ter strokovno razrešitev tudi najzahtevnejših popravil.

Zagotavljajo uporabo kakovostnih originalnih avto delov, ki omogočajo brezhibno ujemanje z vsakim delom avta, nanje pa prejmete tudi dvoletno jamstvo. Izkušnje kažejo, da vozila z originalnimi nadomestnimi deli delujejo bolj suvereno in imajo daljšo življenjsko dobo.

Brezhibno delovanje vozila lahko s podporo pooblaščenega servisa SEAT ohranjate tudi po tem, ko vaše SEAT vozilo ni več novo. 

Mobilnost v primeru nezgode z asistenco SEAT.

S podporo pooblaščenih servisov in uporabo storitve Asistenca SEAT ostajate mobilni tudi v primeru nezgode, saj se vam ob rednem servisu podaljšuje jamstvo mobilnosti, ki velja po celotni Evropi (razen v Albaniji in Moldaviji), 24 ur na dan, vsak dan. S tem imate na voljo brezplačno avto vleko in pomoč v primeru prometne nesreče ali okvare na cesti.

Vam prijazen servis.

Pooblaščeni servisi na prvo mesto postavljajo vas in vam nudijo čimprejšnjo pomoč. Vaše vozilo v celotnem procesu obravnavajo kot občutljivo lastnino in ga varujejo pred poškodbami ali tatvino. Delo opravijo na način, da lahko svoj avto v čim krajšem možnem času zopet prevzamete.

Zato ste lahko vselej brezskrbni, saj ste seznanjeni s procesom, servis pa bo opravljen kakovostno in brez nepojasnjenih stroškov.

DODATNE UGODNOSTI:

 • Ko je vaše vozilo na popravilu, vam servis SEAT nudi tudi nadomestno vozilo iz svoje široke ponudbe modelov SEAT.
 • Če servis opravljate pri pooblaščenem serviserju, lahko koristite različne akcije in ugodnosti za imetnike kartice SEAT Card.
 • Ponujamo dodatno storitev, kjer vozilo prevzamemo na vašem domu, ga odpeljemo na servis in vam ga po končanem popravilu tudi dostavimo.

Za še več informacij in ugodnosti na servisu SEAT povprašajte na vašem lokalnem servisnem centru SEAT.

Kako pogosto servisirati vaš avto?
Mali servis: Menjava olja.

Poleg letnih servisnih pregledov je za vzdrževanje vozila potrebna redna menjava olja SEAT, ki ga moramo vozniki opravljati po priporočilih proizvajalca približno po 15.000 prevoženih kilometrih.

Mali servis vključuje menjavo:

 • motornega olja,
 • oljnega filtra in
 • tesnilnih obročkov.

POMEMBNO: Motorno olje v vašem vozilu je življenjska tekočina vsakega motorja, ki se s časom umaže ter izgubi sposobnost učinkovitega podmazovanja. Premalo olja, prestaro ali napačno motorno olje lahko poškoduje motor in vam posledično povzroči visoke dodatne stroške.

Veliki servis: Menjava zobatega jermena.

Približno na vsakih 100.000 prevoženih kilometrov vaše vozilo potrebuje veliki servis SEAT. Natančen servisni interval najdete naveden tudi v vaši servisni knjižici.

Veliki servis je izjemno pomemben servis, ki vključuje menjavo:

 • zobatega jermena,
 • črpalko hladilne tekočine,
 • filtrov, svečk in motornega olja.

POMEMBNO: Zobati jermen je izpostavljen ogromnim naporom, zato ga je s časom potrebno zamenjati. V primeru, da odlašamo z zamenjavo in se zobati jermen pretrga ali zdrsne z napenjalnikov, lahko pride do hudih poškodb motorja, v najslabšem primeru celo do popolne okvare.

Hitri servis.

V primeru manjših poškodb in okvar hitri servis avtomobila omogoča sprotno odpravljanje napak in podaljšuje življenjsko dobo vozila.

Hitri servis vključuje:

 • menjavo olja,
 • redni mali servis,
 • test in polnjenje akumulatorja,
 • popravilo izpušnih cevi,
 • pregled zavor in
 • vulkanizerska dela.

Servis e-vozil.

Imate električno ali hibridno vozilo? Tudi vaše e-vozilo potrebuje redno vzdrževanje. Redkeje, pa vendar. Za optimalno zmogljivost je potrebno izvesti pregled vseh splošnih sklopov vozila, med dele, ki jih je treba redno servisirati pa sodijo zavorni sistemi, ploščice, krmilni sistem, električne komponente, kabinski filter in pnevmatike. Servis e-vozil se nekoliko razlikuje od klasičnega, saj je potrebno pregledati in zamenjati manj delov kot pri klasičnih motorjih, zato je vzdrževanje tudi nekoliko cenejše.

Z rednimi in natančnimi servisnimi pregledi e-vozil poskrbite tudi za daljšo življenjsko dobo baterije. Točen podatek o tem, kako pogoste morate servisirati vaše e-vozilo, najdete v servisni knjižici vašega avtomobila.

Čas za servis?

Poiščite in obiščite vam najbližji pooblaščeni servis SEAT.