Krepitev vezi

1990-a.

Volkswagen nas žene k boljši prihodnosti. Odpre se tovarna v Martorellu. Proizvodnja doseže deset milijonov vozil.

1990

Volkswagen prevzame 99,99 % družbe SEAT. Vozilo številka osem milijonov zapelje iz tovarne. To je preobrazba v svoji najdrznejši izvedbi.

1991

SEAT Toledo, naša prva stvaritev v sodelovanju s Volkswagnom, se prvič predstavi na avtomobilskem salonu v Barceloni. Inovacija v razvoju.

1992

Uradni partner in sponzor 25. olimpijskih iger. 2000 vozil, s katerimi se prevažajo organizatorji in športniki.

1993

Dobrodošla, SEAT Cordoba. Njegovo veličanstvo, kralj Juan Carlos I, odpre tovarno v Martorellu, v kateri poteka proizvodnja druge generacije Ibize.

1995

Vozilo številka deset milijonov, Toledo, ima to čast, da se z njim prvič zapelje njegova kraljeva visokost, princ Asturje.

1996

Leto vozila Ibiza CUPRA. Poleg tega vozilo SEAT Ibiza Kit Car zmaga na svetovnem prvenstvu v reliju pod okriljem zveze FIA, SEAT Alhambra pa se prvič predstavi v Ženevi.

1997

SEAT Arona se predstavi skupaj s SEAT Cordobo Vario. In še ena zmaga na svetovnem prvenstvu v reliju pod okriljem zveze FIA za vozilo SEAT Ibiza Kit Car.

1998

SEAT Cordoba WRC se poda na stezo na svetovnem prvenstvu v reliju, novi SEAT Toledo pa očara na avtomobilskem salonu v Parizu.

1999

Nova identiteta: modra in bela postaneta rdeča in srebrna. SEAT Leon hitro pridobi motor s 180 KM, 6-stopenjski menjalnik in štirikolesni pogon.