CASA SEAT odpira svoja vrata svetu

Nazaj na Novice in dogodki
05. 06. 2020

Barcelona (Španija), 4. 6. 2020 - CASA SEAT bo premierno odprla svoja vrata in razkrila, kaj vse bo lahko ponudila, ko bo v prihodnjih tednih lahko sprejela prve obiskovalce. Med spletno otvoritvijo, ki se je bodo udeležili predstavniki SEAT-ovega vodstva, vratar nogometnega kluba FC Barcelona Marc ter Stegen in notranji oblikovalec Lázaro Rosa-Violán, bo SEAT predstavil novi prostor, ki se nahaja v srcu Barcelone, na križišču ulice Paseo de Gracia in avenije Diagonal.

CASA SEAT se bo za Barcelono in svet najprej odprla digitalno, s predstavitvijo, na kateri bodo nastopili predstavniki SEAT-ovega vodstva, vratar nogometnega kluba FC Barcelona Marc ter Stegen in notranji oblikovalec Lázaro Rosa-Violán

Dogodek bo vodila novinarka Ainhoa Arbizu, z virtualno predstavitvijo pa se bo CASA SEAT odprla svetu. To je pomemben mejnik za znamko, saj je bil SEAT pred 70 leti ustanovljen prav v Barceloni. Stavba naj bi postala novodobno središče urbane mobilnosti, eden od SEAT-ovih strateških stebrov. Obenem je to idealen prostor za znamko CUPRA, saj bo tu lahko razstavljala in promovirala svoje najnovejše produkte. Na kratko: to doživljajsko središče znamke bo prostor za predstavitve projektov, ki jih bosta navdihnili živahna mobilnost Barcelone in njena urbana kultura.

SEAT-ov direktor Carsten Isensee je povedal: "Barcelona je SEAT-ov dom od leta 1950, pripomogla je k uveljavitvi podjetja v očeh širše javnosti in obiskovalcev z vsega sveta. Na tem novem sedežu v središču mesta bo med drugim na vpogled prihodnja usmeritev podjetja na področju mobilnosti."

SEAT-ov podpredsednik za prodajo in trženje ter izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths je izpostavil naslednje: "CASA SEAT ponazarja trenutno razmerje znamke s tem fantastičnim mestom. To je doživljajsko središče v srcu Barcelone, kjer stranke in prebivalci mesta lahko izvejo več o znamkah SEAT in CUPRA in kjer bodo na ogled naši najbolj napredni produkti. Ljudje bodo lahko prišli, da bi pobliže spoznali vse, čemur so predani podjetje in njegovi znamki."

Christian Stein, generalni direktor za komuniciranje pri znamki SEAT ter za institucionalne odnose znamke SEAT in koncerna Volkswagen v Španiji, je povedal: "To bo prostor za izmenjavo idej, kreativnost in poslovne teme, obenem pa tudi kraj, kjer bomo lahko kar najbolje sprejeli predstavnike medijev in različnih institucij. Prostor za razprave ne temo mobilnosti, na osnovi katerih bomo lahko identificirali potrebe mesta ter s sodelovanjem in odprto inovativnostjo poiskali kreativne rešitve."

CASA SEAT se bo za Barcelono in svet najprej odprla digitalno, s predstavitvijo, na kateri bodo nastopili predstavniki SEAT-ovega vodstva, vratar nogometnega kluba FC Barcelona Marc ter Stegen in notranji oblikovalec Lázaro Rosa-Violán

Najboljše stičišče za vse, ki želijo izvedeti več o najnovejših trendih na področju urbane mobilnosti Vsi, ki se bodo udeležili virtualne predstavitve, si bodo lahko ogledali, kaj lahko ponudi 2.600 m2 velika CASA SEAT. Prostor je bil zasnovan s ciljem, da bi omogočil nov pristop v oblikovanju prihodnje mobilnosti in iskanje rešitev za današnje izzive v sodelovanju z različnimi deležniki. "Mobilnost v mestih se naglo spreminja, še posebej zdaj, po učinkih koronavirusa. Zadnji dve leti SEAT vlaga v produkte s področja mikromobilnosti, ki so prilagojeni tem novim razmeram. CASA SEAT nam s svojo strateško lokacijo daje ves navdih, ki ga potrebujemo za njihov razvoj," je pojasnil SEAT-ov direktor za urbano mobilnost Lucas Casasnovas.

CASA SEAT bo spodbujala mreženje in izmenjavo idej z bogatim programom aktivnosti, ki bodo vključevale pogovore, delavnice in različne kulturne izmenjave, med drugim povezane z mobilnostjo, trajnostnim razvojem, tehnologijo in poslovanjem. "Mobilnost prihodnosti bo tesno povezana z urbano kulturo. Prav zato smo zasnovali CASO SEAT kot idealno stičišče obeh svetov," je poudaril direktor CASE SEAT Gabriele Palma.

Prihodnost prebiva v srcu Barcelone

Prihodnji modeli znamk SEAT in CUPRA ter vse novosti s področja urbane mobilnosti bodo zasnovani in razstavljeni v CASI SEAT, in sicer v drugem nadstropju stavbe, kjer se nahaja najbolj varovala skrivnost CASE SEAT - t. i. Concept Lab. Tukaj bodo oblikovalci podjetja razvijali koncepte za nove modele. Lahkoten in živahen življenjski slog Barcelone jim bo pri tem služil kot navdih za najbolj inovativne osnutke. Obiskovalce CASE SEAT bodo navduševala tudi inovativna fizična in digitalna doživetja razstavnega prostora v prvem nadstropju, kjer bodo na ogled zadnje novosti znamk SEAT in CUPRA ter nove rešitve za urbano mobilnost, ki jih bo razvilo podjetje.

Ambasador znamke CUPRA in vratar nogometnega kluba FC Barcelona Marc ter Stegen je na predstavitvi povedal: "Zelo sem vesel, da bo znamka, ki jo kot ambasador zastopam širom po svetu, odprla svoje prostore na tako privilegirani lokaciji, v samem srcu Barcelone. To je kraj, ki ga bom zagotovo pogosto obiskal, da bom ostal seznanjen z inovacijami in najnovejšimi modeli iz sveta znamke CUPRA."

Stavba arhitekta Carlosa Ferratera kot mestna ikona

Projekta prenove zgradbe, v kateri je CASA SEAT, sta se lotila priznani arhitekt Carlos Ferrater in njegov studio Office of Architecture v Barceloni (OAB). Stavba je zasnovana kot kraj za druženje in mestna znamenitost, saj ima simbolično lokacijo in - kot rezultat razdelitve na dva neodvisna dela - povezuje ulico Paseo de Gracia in cerkev Naše Gospe iz Pompejev.

Novi prostor naj bi postal stičišče novih trendov in del živahnega mestnega dogajanja

Ferrater je v okviru projekta želel doseči, da bi CASA SEAT postala osrednje stičišče v mestu. Prav zato je poudaril stranske stebre, odprl vogale konstrukcije in zaoblil vse robove fasade. To so tri ključne spremembe, katerih rezultat je zaobljena, sklenjena fasada, ki daje stavbi odprt, unikaten in prijazen značaj. Ključno vlogo ima pri tem edinstvena ukrivljena zasteklitev z bronastim sitotiskom, ki poudarja transparentnost zgradbe in omogoča, da bosta njen karakter in dogajanje v njej jasno vidna vsem mimoidočim. CASA SEAT ima največjo ukrivljeno zasteklitev v Španiji in z njo je postala vizualna ikona Barcelone. Kot celota je CASA SEAT sodobna reinterpretacija zgradb, značilnih za barcelonsko okrožje Eixample - stavba, ki je poklon preteklemu urbanizmu v Barceloni in ga ohranja za prihodnost.