SEAT Arona robusten in vznemirljiv dizajn

Nova SEAT Arona prejela nagrado Red Dot Award: Product Design 2018

Nazaj na Novice in dogodki
11. 04. 2018

Martorell (Španija), 9. 4. 2018 - Nova SEAT Arona je na prestižnem oblikovalskem natečaju Red Dot Award prejela nagrado za najboljši produktni dizajn (Best Product Design 2018). Žirija je s tem izrazila priznanje svežemu, dinamičnemu in robustnemu dizajnu, ki daje svojstven pečat SEAT Aroni. Njena zunanja in notranja oblikovna zasnova ter številne možnosti za individualizacijo so bili ključni aduti pri razglasitvi SEAT Arone za zmagovalko v kategoriji Best Product Design 2018.

Red Dot Award je že od leta 1954 eden najprestižnejših oblikovalskih natečajev na svetu. Z njim se nagrajencem izkaže mednarodno priznanje za kakovost in inovativnost. Pri tem je prav kategorija produktnega dizajna najpomembnejša od vseh. Žirijo za nagrado Red Dot Award: Product Design sestavlja 40 strokovnjakov z vsega sveta, ki ne smejo biti zaposleni v podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodno industrijo, poleg tega pa ne smejo glasovati za izdelek, pri katerem so kakorkoli prisostvovali.

Red Dot Award je ena najprestižnejših oblikovalskih nagrad na svetu, ki še posebej ceni in prepoznava kakovost in inovativnost

Nova SEAT Arona navdušuje s kompaktnimi merami in dinamičnimi voznimi lastnostmi, ki so idealne tako za mestni prometni vrvež kot tudi za avtoceste in podeželske poti. Obenem prepričajo izjemno varne in uporabniku prijazne tehnologije ter visoka raven udobja. Zaradi vznemirljivega dizajna so vse te prednosti več kot očitne že na prvi pogled.

"Izjemno veseli smo, da smo za SEAT Arono prejeli eno najprestižnejših oblikovalskih nagrad. Želeli smo poudariti značilne poteze križancev in zasnovati avtomobil, ki je primeren tako za vsakodnevne potrebe kot tudi za urbano džunglo," je povedal vodja oblikovanja pri znamki SEAT Alejandro Mesonero-Romanos. "SEAT Arona je še en primer svežega, mladostnega, funkcionalnega, vznemirljivega in udobnega dizajna."

SEAT Arona ima značilne oblikovalske poteze SEAT-ovih modelov, kar je mogoče že na prvi pogled prepoznati po zelo ekspresivnih, trikotnih LED-žarometih in svojstvenih dnevnih lučeh. Robusten sprednji del se zgleduje po zasnovi Atece, pri čemer ima izrazitejšo tridimenzionalno strukturo, a kljub temu ne deluje agresivno. Predel za registrsko tablico na zadku omogoča bolj robustno zasnovo odbijača, hkrati pa ustvarja vtis, da je odmik od tal večji. Streha in strešne letve povzemajo značilne linije vseterenskih vozil. Arona poleg tega v mnogih pogledih sledi novim oblikovalskim smernicam znamke, predstavljenim z najnovejšimi SEAT-ovimi avtomobili. Pri tem ima novi model nedvomno poudarjeno individualen značaj. To se jasno odraža v notranjosti, katere posebnost ni le izrazito horizontalna zasnova, ki poudarja velikost vozila in občutek prostornosti, pač pa tudi opazna eleganca. Oblikovalci so še posebej veliko pozornosti namenili detajlom, zato je odlična kakovost izdelave jasno opazna že na prvi pogled.

Visoko nameščeni upravljalni in prikazovalni elementi zagotavljajo dobro ergonomijo in visoko raven varnosti, saj vozniku med vožnjo praktično ni treba odvrniti pogleda od dogajanja na cesti. Vsi instrumenti so obrnjeni proti vozniku in so zlahka dosegljivi, kar poenostavlja upravljanje in prinaša dodatno mero varnosti. Sedeži so izjemno udobni in z dobro stransko oporo dajejo izrazitejši občutek varnosti. Materiali prevlek, vzorci in barve so na voljo ekskluzivno za SEAT Arono ter ponujajo številne možnosti za individualno prilagoditev notranjosti.

Red Dot Award je ena najprestižnejših oblikovalskih nagrad na svetu, ki še posebej ceni in prepoznava kakovost in inovativnost

Raznolike možnosti za individualizacijo so danes še kako pomembne. Vedno več strank si namreč želi, da bi avto lahko oblikovale povsem po svoji meri. Zunanjost Arone je barvno lahko razdeljena na dva dela: po želji je spodnji del karoserije lakiran v eni, streha ter A- in C-stebrička pa v drugi barvi. Streha je lahko siva, črna, oranžna ali enake barve kot spodnji del karoserije. Skupno je na voljo kar 68 barvnih kombinacij. Posebnost C-stebričkov je stilizirana črka X, vgravirana na pločevinast element, ki poudarja značilne poteze križancev. Za novo Arono sicer tako kot za vse ostale modele znamke SEAT velja, da ima dinamičen, vsestranski, tehnološko napreden in športen značaj, dodatno pa se ponaša tudi s prostornejšo notranjostjo in širšim spektrom uporabe.

S SEAT Arono do odličnih rezultatov: prodanih že 25.000 vozil

Prihod Arone v avtohiše je dal zagon odličnim prodajnim rezultatom pri znamki SEAT. V nekaj več kot treh mesecih se je za novega križanca odločilo že 25.000 kupcev. Do konca leta bo SEAT razširil svojo prodajno paleto z modelom Arona TGI. To bo prvi SUV na svetu s pogonom na stisnjeni zemeljski plin.