SEAT Ateca FR

Prav na to ste čakali

Nazaj na Novice in dogodki
07. 04. 2017

Martorell (Španija), 4. april 2017 - Vse, kar vam srce poželi: užitek v vožnji, udobje in eleganca v kombinaciji s privlačnim, športnim značajem. To je nova Ateca FR - Ateca, na katero ste čakali. Najnovejša pridobitev modelske serije Ateca se bo predstavila na mednarodnem avtomobilskem salonu Automobile Barcelona v Barceloni, ki bo potekal od 11. do 21. maja 2017. Največja produktna ofenziva v zgodovini znamke SEAT se nadaljuje. Predstavitvi Atece ter prenovljenih modelov Leon in Ibiza bo v drugi polovici leta sledila še Arona, nov kompaktni športni terenec.

Izvedba FR bo dopolnila modelsko serijo Ateca, ki jo trenutno sestavljajo izvedbe Reference, Style in XCellence. FR se postavlja ob bok izvedbi XCellence in obenem ponuja več dinamike in športnosti. SEAT je od predstavitve Atece v svetovnem merilu prodal že več kot 40.000 vozil te modelske serije. Zaradi Atece ter prodajnih uspešnic Leona, Alhambre in Ibize je SEAT v letu 2016 zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 143 milijonov evrov, kar je najboljši rezultat v zgodovini podjetja, ki že četrto leto zapored beleži povečanje letne prodaje.

Zunanjost Atece FR se v primerjavi z izvedbo XCellence ponaša z logotipom FR na sprednjem in zadnjem delu vozila ter črnimi strešnimi letvami in okenskimi okviri. Sprednji del vozila krasi bleščeče črna mreža hladilnika s svojstvenim dizajnom. Spodnji del sprednjega odbijača, specifičnega za izvedbo FR, je v enaki barvi kot karoserija. Posebne zasnove, značilne za izvedbo FR, sta bili deležni tudi sprednji meglenki v LED-tehnologiji.

"Ateca FR prinaša naš prvi SUV v novi dimenziji. Odzivnost in natančno krmiljenje Atece sta podkrepljena s kančkom dinamike in športnosti, za kar pri izvedbi FR poskrbita npr. sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) in progresivno krmiljenje," je povedal dr. Matthias Rabe, ki je kot član uprave družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj. "Gre za športnost v harmoniji z vso tehnologijo, ki jo nudi Ateca."

Izvedba FR je nekaj posebnega. Ponaša se z 19-palčnimi platišči in pnevmatikami v dimenziji 245/40 R19. Kolesna ohišja in stranski pragovi so v barvi karoserije; pragove harmonično dopolnjujejo aluminijasti elementi. Za privlačno podobo zadnjega dela poskrbi zadnje steklo z usmernikom zraka v barvi karoserije in črnima stranskima deloma. Zadnji odbijač je zasnovan ekskluzivno za izvedbo FR in je prav tako lakiran v barvi vozila. V notranjosti pozornost takoj ob odpiranju sprednjih vrat pritegneta aluminijasti vstopni letvi z logotipom FR. Logotip krasi tudi večfunkcijski športni usnjeni volan z visokosijajnimi črnimi aplikacijami. Serijska oprema vključuje športna sedeža z oblazinjenjem iz alkantare; oblazinjenje iz usnja je na voljo za doplačilo.

Pedali so aluminijasti. Športni značaj Atece FR dodatno poudarjajo rdeči šivi na volanu, glavi prestavne ročice in sedežih s prevlekami iz alkantare ali iz usnja. Za pridih elegance v notranjosti poskrbijo tudi črni detajli, npr. stropna obloga in vratne obloge v posebni FR-različici. Najbolj športna izvedba Atece je opremljena z najnaprednejšimi asistenčnimi sistemi in povezljivostno tehnologijo.

Nova SEAT Ateca FR bo na avtomobilskem salonu v Barceloni brez dvoma deležna veliko pozornosti

Novost v modelski seriji Ateca je motor 2.0 TSI z močjo 140 kW (190 KM). Izvedba FR bo na voljo z bencinskimi ali dizelskimi motorji EU6, pri katerih bo razpon moči segal od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM), v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali menjalnikom DSG ter opcijskim štirikolesnim pogonom. Kupci bodo lahko naročili tudi sistem za dinamično uravnavanje podvozja (DCC) in progresivno krmiljenje.