SEAT ob mednarodnem tednu žena slavi raznolikost, spoštovanje in integracijo

Nazaj na Novice in dogodki
10. 03. 2021

Barcelona (Španija), 4. 3. 2021 - Družba SEAT S.A. se odločno zavzema za raznolikost in enake možnosti ter bo mednarodni teden žena obeležila z različnimi aktivnostmi, ki raznolikost, strpnost, spoštovanje in inkluzijo predstavljajo kot vrednote, ki jih tudi sami podpirajo pri vsakodnevnih aktivnostih. SEAT zaposluje več kot3.000 žensk, tj. 21 % vseh zaposlenih, kar je eden najvišjih odstotkov v avtomobilskem sektorju. Poleg tega 25 % zaposlenih žensk opravlja vodstvene funkcije.

V počastitev mednarodnega tedna žena, ki bo trajal od 8. do 12. marca, bo avtomobilski proizvajalec organiziral serijo seminarjev in aktivnosti, ki jih bodo izvajali na glavnem sedežu družbe SEAT S.A. v Martorellu ter v centru SEAT:CODE in prostorih CASE SEAT v osrčju Barcelone.

Podjetje z vključevanjem vrednot v vsakodnevne aktivnosti dokazuje svojo odločenost za spodbujanje enakih možnosti

"Že danes več kot 3.000 žensk, tj. 21 % vseh zaposlenih, dela v različnih sektorjih podjetja. Vsak dan si priza­devamo, da bi bilo to število še večje. Vse ženske, ki so del družbe SEAT S.A., igrajo zelo pomembno vlogo pri ustvarjanju prihodnosti podjetja. Raznolikost je dodana vrednost in zaradi nje smo inovativno, kreativno in edinstveno podjetje," je dejal Xavier Ros, izvršni podpredsednik za področje kadrov in organizacije.

SEAT zaposluje več kot 3.000 žensk, tj. 21 % vseh zaposlenih

Med dogodki naslednjega tedna je okrogla miza, ki jo bosta moderirala Mercè Brey, strokovnjakinja za razno­likost in soustanoviteljica +Diversity, ter Ritxar Bacete, strokovnjak za spole in izvršni direktor družbe Promundo Spain Consulting. Ta razprava bo potekala v petek, 12. marca ob 9.30 v CASI SEAT, udeležilo se je bo šest stro­kov­njakov iz podjetja, rdeča nit pa bo vloga žensk na različnih nivojih podjetja. Med drugim bodo obravnavali razvoj kariere, učinek steklenega stropa in naraščajoče število žensk na tehnoloških položajih. Mercè Brey bo 8. marca vodila tečaj za vse zaposlene z naslovom "Dovolimo si biti del spremembe".

Ves teden bodo v centru za razvoj programske opreme SEAT:CODE zaposleni z različnih področij delili svoje izkušnje in razmišljanja o raznolikosti spolov. 9. marca bosta Gözde Canbolat in Paqui Lizana imeli predavanje z naslovom "Kako se povezati s tehnološkim talentom med ženskami", 11. marca pa bo Cristina Verdi na delavnici "Zapiranje vrzeli med spoloma v svetu tehnologije" govorila o novih priložnostih za ženske v tehnološkem svetu. Na isti dan bo Diana Gámez v predavanju z naslovom "Ženske in umetna inteligenca" razpravljala o tem, kakšen je položaj žensk pri razvoju novih tehnologij.

Zavzemanje za raznolikost

Družba SEAT S.A., trdna zagovornica enakih možnosti in raznolikosti, pri postopkih zaposlovanja, višini plač ali priložnostih za karierno rast ne dela razlik glede na spol, identiteto ali spolno usmerjenost. Delovno silo družbe SEAT S.A. trenutno sestavljajo štiri generacije zaposlenih, ki delajo v osmih različnih sektorjih, govorijo 26 jezi­kov in sodelujejo s 67 narodnostmi. Študija svetovalnega podjetja Dalia je pokazala, da je okrog 7 % zaposlenih del skupnosti LGTBI+.

Dogodki se bodo odvijali med 8. in 12. marcem, sestavljajo pa jih serija konferenc in aktivnosti na temo enakopravnosti in tehnološkega talenta med ženskami

Od leta 2012 ima SEAT S.A. tudi Načrt za enakopravnost, ki vključuje ukrepe za preprečevanje diskriminacije in za spodbujanje enakih možnosti za vse zaposlene ter predstavlja strateško načelo korporativne in kadrovske politike. Kot primer: leta 2020 so zaposleni družbe SEAT ustanovili Pride@SEAT, iniciativo LGBT+ (lezbijke, geji, biseksualne osebe, transspolne osebe in druge skupine spolnih manjšin), ki jo podpira tudi SEAT-ov kadrovski oddelek. Njihov glavni cilj je ustvariti prostor, ki je odprt za vse zaposlene v podjetju. Poleg tega se je podjetje nedavno pridružilo članom upravnega odbora organizacije REDI (Red Empresarial por la diversidad e inclusión LGBTI), prvi poslovni in strokovni mreži za raznolikost in inkluzijo v Španiji.

Leta 2018 je SEAT S.A. začel posebno kampanjo za spodbujanje žensk k vpisu v vajeniške šole in nadaljuje z razvojem programa "Women@SEAT", ki spodbuja ženske z vodstvenim potencialom. Prav tako je SEAT-ovo prizadevanje za integracijo in vključevanje prepoznal britanski časopis Financial Times v svojem poročilu Diversity Leaders 2020, ki je SEAT S.A. označil kot vodilno podjetje v Evropi z vidika inkluzije in raznolikosti in tako avtomobilskega proizvajalca postavil na 65. mesto med 850 evropskimi podjetji.